Mali kreativac
22.03.2019.

Zabavite ih očas posla

"Mamaaaa, meni je dosadno!", "Hajde da se igramo", "Hoću da crtaaaam", viču klinci očekujući da mama smisli neku novu zanimljivu aktivnost, kao da je to tako lako. Ako su vam presušile ideje, poslužite se ovim našim koji će klince uposliti bar na sat vremena.

Od kartonskih rolni napravite ove šarene šoljice za veselu čajanku sa lutkama. Pesecite rolnu na dva ili tri dela, zasecite jedan kraj pa savijte karton na unutra kako bi šoljica dobila dno.

Od kartonskih tračica napravite drške pa ih zalepite ili zaheftajte, a potom napravite tacnice i išarajte ih.

Korpice za kolače ili mafine iskorisitite da napravite ove lepršave leptire! Korpice savijte na pola, pa još jednom kako biste dobili male kupe. Dve do dve spojte lepkom i prikačite malu ukrasnu štipaljku. 

Možete ih kačiti na zavese dečje sobe, a takođe će poslužiti kao obeleživači za sveske i knjige. 

Za akvarijum su vam potrebni staklena teglica, voda, glicerin, plava prehrambena boja, plastične ribice, male, plastične travčice, kamenčići, školjkice... 

Dobro izmešajte vodu sa glicerinom, polako, drvenim štapićem kako se ne bi stvorili mehurići. Glicerin će držati figurice da ne potonu, a kada okrenete teglicu, šljokice će polako padati kroz vodu, kao u snežnim kuglama. Dodajte prehrabenu boju i složite figurice. Ovaj detalj može biti veoma lep ukras za dečju sobu, a poslužiće i kao originalan poklon.   

Sa starih rukavica odsecite prstiće pa napravite porub na krajevima da se ne bi osipali. Potom samo dodajte detalje po izboru, stikere za oči, uši od ostatka materijala, crtajte flomasterima i osmislite ulogu za svaki lik koj napravite. 

foto: krokotak, craftymorning, hellowonderful, blog.vickybarone

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno