Mali kreativac
06.09.2018.

Recikliranje je zabavno

Ambalaža od jogurta ili soka za pola sata može da se pretvori u najzanimljiviju igračku. A da sve bude još lepše, dete će, pre nego što stigne do gotovog proizvoda, uživati u bojenje, lepljenje, crtanju, šaranju... Da bismo vam pomogli, dajemo vam uputstvo kako da što bolje iskoristite kartonsku ambalažu. Prvo je dobro isperite i ostavite da se osuši preko noći, a onda se bacite na posao. 

Kamion kiper
Iskrojite jednu stranu kutije da bi mogla da služi kao kip-prilkolica. Od štapića za roštilj i plastičnih zatvarača napravite četiri točka. Štapiće provucite kroz kutiju pa na krajeve zakačite zatvarače kako bi kamion zaista mogao da se kreće. Ambalažu obložite samolepivim kolaž papirom i iscrtajte detalje flomasterima. Deo kutije za prikolicu postavite kao na slici i vaš kiper će biti spreman za izlazak na teren. 

Školsku autobus
Pravi se mnogo jednostavnije. Kutiju samo oblepite žutim kolaž papirom i iscrtajte potrebne detalje. Točkove napravite od plastičnih zatvarača ili od debelog kartona. 

Blok zgrada
Spojte više tetrapaka lepkom i napravite čitave blokove zgrada koje ćete obojiti vedrim bojama. U neke od njih možete ubaciti i male led-sijalice (mogu i one novogodišnje) pa će vaš grad lepo svetleti kada padne veče. 

Kasica za novac
Svi smo se navikli na kasice-prasice, ali to ne znači da vi ne možete imati kasicu-kućicu. Da bi vaša kasa bila što originalnija, napravite joj postolje i mali vrt sa saksijama.

foto: i.pinimg.com, freshideen.com, kidsomania.com, freshideen.com, laclassedellamaestravalentina.blogspot.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno