Mali kreativac
23.04.2018.

Stoni fudbal u kutiji

Kartonska kutija, nekoliko štipaljki za veš, četiri drvena štapića, ping-pong loptica i eto zanimljive igračke kojoj će se obradovati i dečaci ali i devojčice -  mini stoni fudbal. A izrada je krajnje jednostavna. 

Koristite veću kutiju od cipela ili, još bolje, od čizama. Na manjim stranicama napravite otvore za golove, a potom kutiju ukrasite šarenim papirom ili je dajte klincima da je išaraju temperama, flomasterija i stikerima.

Probušite četiri rupe na suprotnim stranama, na ravnomernoj udaljenosti, pa kroz njih provucite drvene štapiće. Vodite računa da šapići ne budu suviše velikog prečnika, kako biste na njih mogli da zakačite štipaljke. 

U zavisnosti od širine kutije zakačite na svaki štapić po dve ili tri štipaljke. Ubacite ping-pong ili neku manju i lakšu lopticu i igra može da krene!
Gooooooooool!!

IDEJA PLUS - Garaža na sprat
Od kutije slične veličine, ali ovoga puta sa poklopcem, napravite parking za autiće na sprat. Kutiju iznutra obložite sivim papirom pa obežite parking mesta. Iskrojte ulaze u garažu, a na poklopcu napravite drugi nivo garaže i prilaz od manjeg pravougaonog dela. 

foto: bloglovin.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno