Mali kreativac
30.03.2018.

Kutija je super igračka

Nekada je za zanimljivu igru potrebno nešto tako jednostavno poput kutije koja za pola sata može da se pretvori u živopisni zamak, magićni kovčeg s blagom ili kuhinjicu. Jednostavno je! Možete vi to da uradite i sami, uz pomoć dece, ali uz naše uputstvo, karak po korak, sve će biti još lakše i zabavnije.

1. Kovčeg sa blagom
Potrebno je: Duguljasta kutija, parče kartona, beli ili braon papir, papir u boji zlata ili žutoj boji, selotejp, makaze, skalpel

Izrada: Od kartona iskrojte dve elipsaste ploče koje čete zalepiti na ivice kutije, a potom od ostatka kartona iskrojte i zalepita selotejpom poklopac kutije. 

Kutiju možete da oblepite običnim belim papirom ili papirom u boji. Potom iskrojte žute detalje ili ih isecite iz časopisa, pa njima ukrasite kovčeg. 

2. Začarani zamak

Zamak se pravi još lakše od škrinje. Samo uklonite poklopac kutije, iskrojte prozore i vrh zamka, pa sa jedne strane zamka od  komada kanapa napravite padajuću kapiju. 

Potom zamak obojite vodenim bojama ili temperama, pa flomasterom iscrtajte kamene blokove. Uselite dvorane i igra može da počne. Menjajte postavku i smišljajte priče zajedno sa mališanima. 

3. Kuhinjica
Zahtevaće malo više rada, ali će vas rezultat oduševiti, kao i vaše klince.
Biće vam potrebna jedna veće ili dve manje kutije, samolepivi sivi i crni papir, plastični zatvarači od flaša, manja stara činijica od rostfraja, plastični zavrtnji od cevi, rukohvat sa starog komada namepštja.

Kutiju oblepite sivim papirom i iskrojite vrata rerne i četiri crne ringle. Superlepkom pričvrsitie ručku rerne i plastične zatvarače koji će služiti kao dugmići na šporetu.

Uz pomoć tanjirića isctajte krug i iskrojte karton. Na to mesto postavite činijicu koja će imitirati sudoperu. Od spojnica i cevi improvizujte česmu. Ostavite da se lepak dobro osuši, spremite malene sudove, escajg i varjače, pa prionite na spremanje ručka.

foto: michael-jin-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno