Mali kreativac
28.01.2018.

Jeftine, a divne igračke

Pored kartonske ambalaže trebaće vam slamčice za sok, deblji končić u boji, samolepljivi papir u boji, stikeri, makaze, selotejp. Evo koje sve interesantne igračkice možete napraviti od ovog jednostavnog materijala.

1. Žičara
Od male kutije keksa ili pakovanja kozmetike, krojenjem, bojenjem i lepljenjem dodataka ova simpatična žičara biće gotova za 15-20 minuta. Iskrojte prozore na suprotnim stranama kutije. Možete je obložiti samolepivim kolaž -papirom ili je obojiti temperama ili flomasterima. Dodajte detalje od kartonskih tračica ili zalepite drvene štapiće od sladoleda.
Odsecite deo plastične cevčice za sok dužine oko 4-5 cm i oblepite je samoleplvom trakom, pa potom zaplepite za vrh kutije kao a fotografiji. Kroz cevčicu provucite končić koji ćete razvući i pričvrstiti između ormara ili dve stolice, kako biste svoju malu žičaru mogli da pustite u rad.

2. Čamac
Tetrapak od soka ili mleka dobro isperite i ostavite da se dobro osuši. Potom iskrojte mali četvrtasti otvor, obojte čamac ili na njega nalepite kolaž papir i krenite u dodavanje detalja.
Nekoliko plastičnih zatvarača zalepite sa obe strane čamca, a od drvenog štapića za ražnjiće napravite jabrol. Dodajte jedro od pamučne tkanine ili papira, a uže za jedro od  vunice, pa sve ukrasite mini-zastavama i drugim morskim detaljima.

3. Vetrenjača
Za vetrenjaču iskoristite tanji karton koji ćete zalepiti po ivicama kako bi dobili široku tubu. Prethodno iskrojte vrata i prozore i dodajte krov. Na tanke drvene štapiće ili deblji karton naplepite krila vertenjače i ukrasite po želji.

4. Malo naselje 
Od kartonskih kutija različitih veličina napravite ceo kvart. Neka zgrade budu u različitim bojama, neka deca dekorišu fasade po svom ukusu. Dodajte različite detalje - napravite kulu sa satom, iskrojte čak i oblačić dima koji će se nači na vrhu krova na nekom od odžaka .Možete koristiti i veće kutije u koje će moći da stanu čak i lutke, ili napravite ovakav gradić za male figurice.

5. Raketa
Ovu raketu krajnje je jednostavno napraviti. Iskoristite tubu od aluminijumske folije ili od kuhinjskih ubrusa, a možete i da spojte dve manje tube od toalet papira.
Tubu oblepite papirom u boji a vrh napravite od kartona savijenog u obliku fišeka pa ga oblepite aluminijumskom folijom. Til u različitim bojama zalepite za kraj rakete ili ga pričvrsitete mini štipaljkama. On treba da imitira plamen koji se vidi prilikom poletanja. Sad još nađite publiku i lansirnu rampu pa će vaša raketa biti spremna za let u svemir.

foto: parents.com/fun

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno