Mali kreativac
13.01.2018.

Napravite igračke-VIDEO-

Napravite novog plišanog kućnog ljubimca od mekanih starih čarapica ili pufnastog duksa i to za samo 15-20 minuta. Neka deca odrade delove koji ne moraju da se ušivaju, a vi im pomozite kada na red dođu konac i igla. Birajte između mekane mace, slončeta i oktopoda ili, još bolje, napravite celu družinu! 

VESELI OKTOPOD
Potrebno je:
stari duks, kugla (bilo koja loptica ili stara novogodišnja kugla) ukrasne tračice različitih boja, deblji končić u boji, stikeri za oči ili par manjih dugmića

Iskrojte kvadrat, na sredinu stavite kuglu, obavijte je materijalom pa sve obmotajte končićem onekoliko puta i privežite.

Materijal koji je ostao da visi slobodno, isecite na 16 tračica pa uvijajte dve po dve da biste dobili osam pipaka, ili na 24 tračice od kojih ćete, koristeći tri po tri, isplesti osam pletenica. Kraj svakog pipka vežite mašnicama u boji. 

Oktopodu usta nacrtajte flomasterom ili ih izvezite koncem u boji, a oči napravite od stikera ili dugmića.

RAZIGRANO MAČE
Od pufnastih čarapa, malo pamučne vate i nekoliko perlica napravite ovu slatku macu. Čarapu izvrnite na naličje, pa markerom iscrtajte linije koje ćete prošiti koncem, iseći višak materijala i tako dobiti šapice. Kroz mali otvor napunite telo mace pamučnom vatom i zašijte rupicu.

Drugu čarapu takođe okrenite na naličje, iscrtajte linije za uši pa ih proštepajte koncem, okrenite na naličje i takođe napunite vatom. Od preostalih komadića napravite rep. Potom zalepite ili zašijte perlice za oči i njuškicu. Ukoliko vam ovaj proces zvuči suviše komplikovano, verujte da nije. Ukoliko pratite ovaj video sigurno ćete uspeti! 

MEKANO SLONČE
Od čarapa možete da napravite i slonče! Biće vam potrebne gumice za tegle, pamučna vata, stikeri za oči i parče sivog, čvršćeg materijala za uši. 

 

Čarapu dobro napunite vatom pa izdvajajte loptice koje će predstavljati noge i vežite ih gumicama za tegle. Potom izdvojte jednu veliku loptu za glavu. Vodite računa da kraj čarape ostane slobodan da biste od njega napravili surlu. 

Od čvršćeg, sivog materijala iskrojte uši pa ih prišijte ili zalepite. Takođe, zalepite i stikere za oči ili prišijte manje dugmiće. 

foto: whileshenaps.com, usefuldiy.com, sweetteaandsavinggraceblog.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno