Mali kreativac
08.08.2017.

Vreme je za igru bojama

Sva deca, posebno u mlađem uzrastu, vole da šaraju i žvrljaju po zidovima, stolovima, knjigama i igračkama, a vi im, to, naravno, zabranjujete. No, ako ste ikad pomislili da prekršite sopstvena pravila, sad je pravi trenutak za to.

Igrajte se bojama u spreju
Nabavite nekoliko bočica sa raspršivačem. Možete da koristite i one od sredstava za čišćenje, ali tek nakon temeljnog ispiranja, a možete i da ih kupite u prodavnicama plastike. Istisnite malo tempere, akrilne ili neke druge boje koja se dobro rastvara u vodi.

Deci napolju ili na terasi rasprostrite stare novine, velike komade hamera ili neko jednobojno platno koje vam više nije potrebno, pa im dajte bočice s bojama da prskaju do mile volje.
Ako im delove papira ili platna pre nanošenja boje prekrijete šablonima od kartona, dobićete zanimljive aplikacije. Samo pustite maštu da radi.

Napravite im auto-perionica
Kada već vole da žvrljaju po gračkama, neka nauče i da ih peru. Napravite im malu auto-perionicu, dajte ih flomastere i markere koji mogu da se skidaju vodom i dozvolite im da iscrtaju autić, trotinet, tricikl...

Kad završe sa žvrljanjem, crtanjem i šaranje, dajte koficu sa toplom vodom, malo blagog šampona i sunđer u ruke i pravac na ribanje! Sigurni smo da će ova mala auto-perionica tokom leta imati puno posla:) 

foto: sunhatsandwellieboots.com, notimeforflashcards.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno