Mali kreativac
26.01.2017.

Vesele ogrlice od polimer gline

Donosimo vam nekoliko kreativnih ideja kako da uz pomoć veoma popularne polimer gline koja je izuzetno zahvalna za modelovanje, napravite originalne odglice za sebe i svoje prijatelje. 

Biće vam potrebno: vrpca/tračica za ogrlicu, male alke kojima ćete spojiti krajeve ogrlice, skalpel, papir za istrtavanje šeme za priveske i naravno polimer glina. 

Polimerna glina predstavlja modelirajuću masu na bazi polimera polivinil hlorida i veoma je pogodna za rad i njena struktura veoma podseća na plastelin.

Polimerna glina se može naći kod raznih proizvođača a svi predmeti koji se oblikuju moraju da se peku ( od 110C pa do 130C) u zavisnosti od proizvođača kako bi postali tvrdi i trajni.

Oblikujte prstima, rastanjite uz pomoć olovke glinu, slažite jednu na drugu, isecajte različite oblike slkalpelom uz pomoć papirne šeme. Detaljno uputstvo i nekoliko ideja možete pogledati u ovom videu. 

foto: metdaan.com

priredila: Olivera Marković

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Tatjana Pejić
    Tatjana Pejić

    Postovana, na kraju teksta je video. Tu je prikazano kako da napravite ogrlicu. Postupak je isti za narukvicu, samo odaberite velicnu konca za ruku. Pozdarv, Decji sajt

    08.03.2018. 14:21

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""