Mali kreativac
13.01.2016.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Kućica za lutke od kutije za cipele

Sigurno ste kao devojčice pravile kućice za lutke i improvizovale nameštaj, uređivale njihov dom i kreirale sve te male detalje. Danas vam donosimo predlog kako da sa vašim mališanima napravite jedan ovakav primerak.

Biće vam potrebno:

-kutija od cipela sa poklopcem
-papir u boji za spoljašnje zidove
-časopisi o enterijeru ili bilo koji drugi iz kojih možete da iskrojite fotografije nameštja i svih sitnica koje se tiču uređenja doma
-makaze i lepak
-dodatni stikeri i figurice po želji 

Spoljašnjost kutije premažite lepkom za papir i pažljivo prelepite sve strane. Možete dodavati i razne druge detalje, recimo, drveće i vrt na zadnji zid, baštensku garnituru sa bočne strane i sl. 

U unutrašnjost izlepite različite sličice koje ste našli u časopisima - police sa knjigama, kamin, nameštaj, ili kao u ovom primeru na slici fotografiju vrata koja vode u drugu prostoriju čime ćete dobiti višedimenzionalnu iluziju i utisak stvarnog prostora. 

Na poklopcu kutije iskrojte otvore za vrata i prozore ostavljajući isečke kako biste vrata mogli da zatvorite. Oblepite poklopac papirom u boji. 

Nakon svega samo vam preostaje da sa klincima uselite stanare u njihov novi dom. Sigurni smo da ćete uživati kako u procesu pravljenja kućice tako i u kasnijem igranju sa decom. 

U nju kasnije možete vrlo lako spakovati sve rekvizite, poklopiti je i odložiti. 

foto: mypoppet.com.au

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno