Mali kreativac
31.07.2013.

KOLAČ PINJATA

KOLAČ PINJATA
Traži se PINJATa više! 

Napravite kolač iznenađenja, koji će deca obožavati. Žurka Vaših mališana biće prepričavana i sve mame će pratiti Vaš primer.
Ovi preslatki šećerni kolačići oduševići sve prisutne. Za njih nije potrebna nikakva posebna veština. Najveći problem će biti da pronađete kalup za kolače u obliku neke životinje, ali nije obavezno. Bilo kakav, što veći kalup zadovoljiće potrebe.
Potrebno:
1 čaša šećera
1 čaša šećera u prahu
1 čaša ulja
2 jaja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica sode bikarbone
1 kafena kašičica ekstrakta badema
5 čaša brašna
1 kašika vanile
Mini cokoladne bombonice
½ čaše hladnog šećera u prahu
2 kašičice hladnog mleka

Priprema:
Pomešajte šećer sa puterom. Dodajte jaja, a zatim ostale suve sastojke i sve ih pomešajte. Nakraju dodajte ekstrakt  vanile i badema.
Testo podelite na 5 delova i u svaki sipajte boju za testo kako bi dobili 5 razlicitih boja. Ostavite jednu malu jufku  testa-ona neka bude crne boje(to je đesta boja)
U plasticnoj ciniji za sladoled(pravougaona frikom) razvucite polovinu svake jufke  i redjajte jedno preko druge, osim crne koju ćete staviti na dno činije. Redjajte boje istim redosledom kada stavljate i drugu polovinu svake jufke. Pokrijte providnom folijom i ostavite 4 sata ili preko noći da odstoji u frižideru.
Izvadite iz činije testo tako da crna boja bude na vrhu, secite parcice siroke 1cm, dugacke 10cm i redjajte ih na pleh preko papira za pecenje. Pecite  na 180C oko 12 minuta.
Čim ih izvadite iz rerne secite ih kalupom. Potrebna su tri kolača za jednu pinjatu. Dva sečete na jednu stranu, a treći kontra.

Na srednjem kolačiću isecite centralni deo kao i delove sa strane, ako je kao na slici, uši i noge. Budite brzi jer je lakse seći vruć kolač kako se ne bi slomili . Ostavite ih da se ohlade na krpi.

Da ih spojite u pinjatu, postavite jedan kolačić tako da je pecena strana na vrhu. Kao na slici stavite „ hladni lepak“ napravljenim od mleka i šećera u prahu. Stavite središnji kolačić u sredinu i napunite unutrašnjost čcokoladnim bombonicama. Opet stavite lepak kao na slici na drugi kolač i preko njega treći kolačić. Ostavite oko 35 minuta da leže pinjate pre nego ih uspravite.
Sačekajte sa osmehom rođendansku žurku vaših mališana.

Ovo je rezultat vašeg rada

izvor slika i teksta:sheknows.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno