Mali kreativac
03.11.2015.

Najmlađi fotograf “Nešnal Džiografika”

Hokaj Hjui je postao nova zvezda Instagrama, gde ima više od 139.000 pratilaca a fotografije su mu objavljivane u “Nešnal Džiografiku”.  “Rouling Stoun” je dečakov profil  uvrstio u 100 najboljih .

Hokaj (Hawkeye – engl. Oko sokolovo)  Hjui ima pet godina i sin je poznatog fotografa Nešnal Džiografiku Erona Hjuija. Uz oca, kojeg je pratio na putovanjima, i sam je poželeo da fotografiše.

Ispostavilo se da da je Hokaj nasledio očev talent. Dok su bili na putovanju kroz južnu Kaliforniju, otac mu je kupio analogni fotoaparat.

“Bili smo tek otac i sin na prvom velikom putovanju bez mame. Igrali smo se i s Lego kockicama i crtali, ali njemu se najviše fotografisalo, pa smo počeli svašta da snimamo. Nisam hteo da četvorogodišnjak uči o fotografisanju tako da samo pritisne dugme na Ajfonu i zato sam odlučio da mu kupim analogni foto aparat”, rekao je Eron Hjui.

Kada je otac objavio prvu fotografiju svoga sina na Instagramu, već u prvom danu je mali Hokaj skupio preko 10.000 pratitelja.

Godinu dana posle, ima više od 139.000 fanova na Instagramu i preko 1.000 objavljenih fotografija, a njegovi snimci su objavljivani i u Nešnal Džiografiku.

Eron objašnjava da su fotografije njegovog sina specifične, jer su to  slike sa visine manje od jednog metra.  “Pa niko ne slika sa tako male visine”, objašnjava otac

U svrhu promocije Hokajevih fotografija, otac je pokrenuo Kikstarter kampanju, kojom je uspešno prikupio novac za objavljivanje monografije sinovljevih najboljih fotografija pod nazivom “Portret američkog zapada”.

Što se tiče budućnosti, Eron Hjui želi da mu sin uživa i ne smatra da nužno treba da “idei njegovim stopama” i postane profesionalni fotograf.

Monografija, koja će izaći iduće godine, sa 130 fotografija nastalih u periodu od 18 meseci, sadrži slike kauboja, Indijanaca, skitnica, kockara, patriota, turista i zalazaka sunca.

Za pregled ostalih fotografija posetite Instagram profil mladog fotografa.

izvor: 6uka.com

foto: 6uka.com, detinjarije.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno