Mali kreativac
29.08.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Jednostavna, letnja zabava

Iako je kraj raspusta, leto traje još uvek pa vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako vaši klinci mogu da se zabave u pauzama učenja i vikendima.

Brodić od plutanih zatvarača 

Biće vam potrebno:

-3 plutana zatvarača

-čačkalica

-gumice za tegle 

-konac

-papirić za jedro 

Poređajte plutane zatvarače i spojte ih čvrsto gumicom. U srednji zatvarač stavite čačkalicu sa malim papirnim jedrom. Na prednji deo vežite konac i vaš brodić je spreman da zaplovi! 

Zanimljive slamčice za letnje napitke 

Na papiru iscrtajte brkove i pažljivo ih iskrojte. Na sredini napravite rupicu zumbom za papir.

Vaše originalne slamčice spremne su za letnju zabavu! Ovakve slamčice mogu da razvesele svakodnevne obroke deci ali i da budu interesantne za dečja okupljanja i rođendane. 

Havajska ogrlica

Slamčice vam takođe mogu poslužiti za pravljenje ogrlice. Isecite je na manje delove i nižite na konac naizmenično sa cverićima koje ste iskrojili od papira. 

Pečurke

Ukrasne pečurkice možete naraviti sa malo kartona koji ćete saviti u tubu i tako im napraviti dršku, a od crvenih korpica za kolače na kojima možete iscrtati bele tufne, napravite šeširić.

Lutkice od starih CD-ova

Od starih diskova, kombinujući isečke od tkanina različitih boja i oblika, nižući perlice i uz pomoć flomastera i malo lepka, igrajte se i napravite ovakve interesantne lutkice. 

izvor/foto: innerchildfun.com, thecraftingchicks.com,  meumundocraft.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno