25.04.2014.

Majonez čini čuda – i ne samo u sendvičima!

Svi znamo kako se majonez dobro slaže sa svežom salatom ili ukusnim sendvičom, ali smo i samo bili iznenađeni tako praktičnom primenom ovog namaza i van naših tanjira. Evo nekoliko majonez-rešenja za do nedavno veoma komplikovane situacije.

Žvakaća guma u kosi

Deci se vrlo često dešavaju ovakve situacije, i da ne bi bilo značajnog skraćivanja kosice, okrenite se majonezu. Dobro namažite zamršeno mesto majonezom i natopite kosu upetljanu u žvaku, i ostavite da stoji 2-3 minuta. Tako ćete moći polako da razmrsite kosu i izvučete gumu bez velikih oštećenja kose.

Priprema za manikir

Supajte malo majoneza u činijicu i umočite vrhove prstiju. Držite ih tako oko 5 minuta i zanoktice i koža će biti značajno mekši.
Išarani zidovi

Roditelji dobro znaju kako je kada se klinci zanesu pa iscrtaju svašta po zidovima. Ako su pastelne bojice u pitanju, nanesite na zid tanak sloj majoneza i sačekajte da odstoji neko vreme, a zatim prebrišite suvom krpom.

Skidanje nalepnica

Često se srećemo sa situacijom kada utrošimo dosta vremena da skinemo staru nalepnicu sa metalne, drvene ili plastične površine, i da ipak ostanu vidljivi tragovi. Umesto toga, pemažite debelji sloj majoneza preko nalepnice sačekajte neko vreme da masnoća prodre kroz papir i lepak, nakon čega ćete lagano moći da skinete nalepnicu.

Fleke od vode na drvetu

Kada se ne koriste podmetači (što je vrlo često slučaj kada imate malu decu) onda na drvenom nameštaju ostaju bele fleke od vode. Dve ili tri kašike majoneza stavite na meku krpu ili papirni ubrus i pritisnite na mesto gde je fleka. Nakon 15-30 minuta skinite majonez i obrišite višak masnoće, a fleka će ili sasvim nestati ili će biti manje vidljiva.


Fotografije: allpaleodiet.com; letthebakingbeginblog.com;

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno