10.03.2014.

Trikovi za fantastičnu frizuru

Znate onaj osećaj kada se probudite a haos je i oko vas i na vašoj glavi? Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da se ujutru brže spremite i da izgledate sjajno!

Napravi lokne presom za kosu

Verovatno niste razmišljale o tome da možete napraviti savršene lokne za manje od 10 minuta i to bez viklera ili figara, već uz pomoć prese za kosu. Važno je da ona ima kvalitetne ploče i da nisu previše široke kako biste mogli da uvijate pramenove i da lokne budu lepo oblikovane.

Dobro očisti četke za feniranje

Neke dame su se dovoljno izveštile i uspevaju same da isfeniraju kosu i nameste frizuru, ali osim veštih ruku važno je i odgovarajuće održavanje opreme. Profesionalni frizeri redovno čiste svoje četke, i ne samo što bolje feniraju kada na njima nema zaostalih dlaka, nego što kosa duže ostaje sveža ako koristimo čiste četke. Nađite manju četku sa oštrim čekinjama i "češljajte" niz duž okrugle četke za feniranje – nećete verovati koliko zaostale kose ćete očistiti na taj način.

Da ukosnice bolje drže

Sigurno je da je svaka od nas upoznata sa praktičnom ukosnicom i da je koristimo skoro čitav život, ali verovatno niste znale da ih sve vreme koristimo na pogrešan način. Ukosnica je sa namerom dizajnirana sa jednom ravnom i jednom talasastom stranom koja je takva upravo da bi bolje držala kosu i da ne bi čupala prilikom stavljanja, s' tim što talasasta strana treba da ide do glave, a ravna strana treba da se vidi. Kada bolje razmislimo, logično je, zar ne?

Instant svežina frizure

Zakasnićeš na posao ako se zadržiš u kupatilu više od 5 minuta a treba i decu da odbaciš do vrtića a kosa izgleda kao da si prosula šolju ulja po sebi? Ne očajavaj nego operi samo šiške a ostatak kose veži u elegantnu nisku punđu. Uštedećeš vreme a izgledaćeš elegantno i sređeno za samo 5 minuta.

Konjski rep sa super volumenom

Uvek si se pitala "Kakvu to kosu imaju te žene kada im je rep ovako dugačak i svež?" a evo mi odgovaramo – istu kao i ti, samo je vezana u dva manja repa. Trik je da ispod gornjeg koji treba da bude bliže temenu vežeš još jedan rep tako da što više sakriješ gumicu, kako bi kosi dala dodatnu dužinu i volumen. Izgledaće sjajno!

Ukroti nestašne pramenove

Imaš savršenu haljinu, šminka je na mestu i osećaš se sjajno sa tom punđom koju si nekako sama uspela da napraviš da bude genijalna, ali nekoliko dosadnih pramenova ti stalno pada na lice i nikako da ih smiriš. Evo rešenja – upotrebi četkicu za zube i lak za kosu u spreju da ih zagladiš i nateraš da stoje na mestu.

Fotografije: http://www.fitbump360.com; diply.com;

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno