02.03.2014.

Kuhinjska magija: Olakšaj sebi život u 5 koraka

Roditelji vrlo dobro znaju kako je dan ponekad prekratak za sve stvari koje treba obaviti. Nije lako stići i do škole, i do treninga, spremiti ručak za sve, otići na posao, očistiti kući, skupiti razbacane igračke, probuditi se hiljadu puta u toku noći...i spisak ide tako u beskraj.

Zato vam predstavljamo pet trikova za kuhinju koji će vam uštedeti vreme i pomoći da ne gubite energiju, već da je usmerite na najvažnije stvari koje nisu čišćenje i kuvanje već vreme provedeno sa porodicom.

#1 Usitnite povrće

Ne samo da štedi vreme potrebno za kuvanje, već čuva i vitamine sakrivene u povrću. Da Da biste sprečili uništavanje vitamina za vreme kuvanja secite povrće na sitne komadiće. Veliki komadi zahtevaju duže kuvanje, pri čemu se na toploti, gube vitamini. Na kraju, ako ne želite da seckate ručno, ubacite povrće u blender i okrenite samo 2-3 kruga da se isecka a da se ne pretvori u kašu.

#2 Brzo razdvajanje žumaceta i belanceta
Da smo samo ranije znali za ovaj trik, život bi nam bio mnogo lakši – bez pomešanih žumanaca, bez ljuske koja upada...samo jedna plastična flaša i 2 sekunde vremena. Pogledajte video!


 

#3 Pretvaranje starog u novo

Verujemo da su jaja u mnogim porodicama vrlo često na stolu za doručak ili večeru, što je sasvim razumljivo budući da su hranljiva, lako se spremaju na sto načina i nisu previše skupa. Ali, to može da dovede do toga da klinci odbijaju da jedu "stalno jedno isto" i zato probegavamo malom lukavstvu. Uzmite obično jaje i brzo i oštro ga protresite u ruci 2-3 minuta i odmah zatim ih ubacite u ključalu vodu da se kuvaju – tako ćete dobiti specijalna "zlatna" jaja koja nemaju žumance.

#4 Brzo čišćenje bez hemijskih sredstava

Znamo kako iritatno ume da bude kada se ostaci povrća ili mesa zadrže na dasci za sečenje. Da biste je očistili lako i dali joj fin miris pospite je solju (što krupnija to bolja) i utrljavajte je u dasku limunom presečenim na pola. Kiselina iz soka i so će delovati kao prirodno sredstvo za čišćenje.
Takođe, ako vam se mikrotalasna zaprljala, možete to promeniti tako što ćete na 1-2 minuta u nju staviti činiju sa vodom i isečenim limunom.

#5 Kako iseći sitno povrće za 5 sekundi

Povrće poput čeri paradajza ćete najlakše iseći odjednom ako ih smestite između dve ravne površine – na primer iskoristite poklopce od plastičnih posuda da ih pridržite kao u sendviču, a zatim velikim nožemo samo režite između poklopaca i – gotovo!

 

Fotografije: www.wallpapermania.eu; http://www.buzzfeed.com; http://marycrimmins.com; http://www.indigoroot.com/; www.domesticate-me.com;

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno