Vešte ruke
21.05.2021.

Reciklirajte sa decom i napravite interesantne ukrase i igračke

Plastični zatvarači sa flaša, ili pak metalni, umesto da završe u kanti za smeće, mogu biti pretvoreni u ogirinalne magnete, šarene priveske za ključeve, figurice za društvene igre ili druge slične, korisne predmete. Zato, krenite sa sakupljanjem, nabavite dodani materijal i uposlite mališane. 

Magneti sa porodičnim fotografijama

Pored metalnih zatvarača biće vam potrebne i fotografije urađene u manjim dimenzijama. Iskrojte ih tako da mogu da stanu u unutrašnjost zatvarača. Pre postavljanja premažite providnim lepkom za papir, dobro utisnite i ostavite da se osuči. Sa spoljašnje strane zalepite male magnete. 

Figurice za društvene igre

Za ovu namenu možete koristiti i plastične i metalne zatvarače. Ukrasite ih nalepnicama, stikerima ili samolepljivim kolaž papirom. Na ovaj način možete napraviti i originalne figurice za šah, Čoveče ne ljuti se ili Monopol. 

Privesci za ogrlice ili ključeve

Unutrašnjost metalnog zatvarača premažite lepkom pa dodajte šljokice, perle ili druge sitnije detalje za pravljenje nakita. Kada se lepak malo prosuši pospite debljim slojem providnog lepka i ostavite da se dobro osuši, minimum 24 sata. Na jednoj strani probušite rupicu, zakačite alkicu i privežite deblji konac. 

Paleta za tempere

Trebaće vam veći plastični poklopac sa kofice od krema ili majoneza i plastični zatvarači. Na velikom poklopcu nacrtajte makrerom krug pa isecite skalpelom i malo obradite šmirglom kako dete ne bi povredilo prste. Potom lepite u krug plastične zatvarače i ostavite da se dobro osuši. 

Ukrasi za dečju sobu

Na jednoj strani metalnog zatvarača probušite rupicu i kroz nju provucite deblji konac. U unutrašnjost zatvarača zalepite parče debljeg materiala u boji, pa preko toga zalepite željene figurice superheroja ili životinjica. Učvrstite uz pomoć lepka pa kada se dobro osuši, rasporedite po sobi mališana. 

Životinjice od plastičnih zatvarača

Zatvarače u različitim bojama možete lepiti na papir i dodavati stikere za oči. Kombinujte više zatvarača, lepite dodatne detlje od papira ili ih pravite od gline. Dok pravite svaku od nih, pričajte da mališanom o tome gde svaka od životinja živi, čime se hrani. Na ovaj način dete će se zabaviti ali će i učiti nove stvari na lagan i zanimljiv način. 

Ukrasi za foto ram

Jednostavne i jednobojne ramove za fotografije možete ukrasiti raznobojnim metalnim zatvaračima. 

Sat 

Naučite mališana da gleda u sat na ovaj način. Na debljem kartonu izlepite zatvarače na kojima su ispisani ili zlepljeni brojevi. Kazaljke napravite od debljeg kartona ili plastike. Pričvrstite ih ziherandlom. 

Obeleživači za knjige

Na kraj veće spajalice ili debljeg kartona zalepite metalni zatvarač. Unutrašnjost zatvarača ukrasite po želji. 

foto: craftandcreativity.com, blog.consumercrafts.com, rebeccasdiy.blogspot.com, love-and-lollipops.blogspot.com, hellolidy.com, byyourhands.blogspot.com, spotofteadesigns.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno