Vešte ruke
20.02.2021.

Otkrijte nove načine crtanja uz pomoć neobičnih rekvizita

Jedna od omiljenih dečjih aktivnosti, crtanje, često je glavna zanimacija bez obzira na uzrast. Bojice, četkice i papir razvijaju kreativnost i maštu, teraju dosadu i pomažu deci ali i odraslima da se rasterete. Osim klasičnih načina za crtanje, uvek valja imati i nekoliko zanimljivih i svežih ideja koje će se deci sigurno dopasti i zabaviti ih.

Crtanje kuhinjskim predmetima

Osim za pravljenje ukusnog pirea, pasirka za krompir može postati i odličan rekvizit za crtanje. Zvuči neverovatno? Samo pogledajte.

Kombinacijom različitih boja, "pečatiranjem" u različitim pravacima i kombinacijom sa otiskom viljuške, možete napraviti neki od ovih divnih oblika: bubice i paukove, divne suncokrete, morske račiće, gusenicu, kornjače, omiljeni dečji slatkiš ili kišni oblak iz kog izlazi duga. Crtež upotpunite sa krep ili kolaž papirom, tračicama i drugim deteljima.

Crtanje šakama 

Premažite dečje ručice bojom i dozvolite mu da tako šara po velikom papiru, Možete napraviti šarenog pauna sa raširenim repom, leptira ili prelepe cvetove sa krupnim laticama kao i apstraktne šare koje će kada se osuše, biti pravo, malo umetničko delo. 

Crtanje pečatima

Ovaj put pečate napravite sami iscrtavajući oblike i šare koje vama odgovaraju. Koristite najbolje glinu, oblikujte pečat, utisnite željene šare i ostavite da se dobro osuši ili ga malo sušite u rerni.

Takođe, umesto gline možete koristiti i EVA penu koju ćete iskrojiti u željeni oblik i šestarom ili nekim drugim oštrim predmetom, ili čak i dobro zarezanom olovkom, izrezbariti željene šare. Držač za pečat može biti plutani zatvarač za flaše. 

Crtanje prstićima

Ova vežba biće veoma zabavna najmlađima dok uče osećanja i izraze lica ljudi. Neka na velikom papiru ostavljaju otiske svojih prstića, a i vi dodajte svoje pa potom flomasterima iscrtavajte izraze lica i različite likove na njima.

Za svaki od njih možete osmisliti i osobine koje može da ima, razgovarati sa detetom o tome kako se osoba sa tim izrazom lica oseća, čime se bavi i slično.
foto: happytoddlerplaytime.com, instagram.com/learncraftgrow, instagram.com/blog.estefi.machado, megduerksen.typepad.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno