Vešte ruke
23.12.2020.

Evo kako da ove godine vaša jelka izgleda potpuno drugačije

Kada god pomislimo na novogodišnje i božićne praznike radujemo se porodičnom okupljanju, bogatoj trpezi i brojnim poklonima. Za decu već sam čin kićenja jelke predstavlja početak praznovanja, te se njemu pridaje izuzetna važnost. Za lepu dekoraciju treba izdvojiti i lepu svotu novca, a možete i da je napravite zajedno s decom. Dobićete i vrhunsku porodičnu zabavu i originalno okićenu jelku na kojoj će vam mnogi pozavideti.
Pa da krenemo.

Uz malo cirkona i dugmadi stari ukrasi dobijaju kraljevski sjaj

Cirkoni su uvek u trendu i  asociraju na glamur. Baš glamurozno može izgledati i vaša novogodišnja jelka, a ono što je dobro, jednostvano je za realizaciju i ne zahteva posebne veštine. Za ovakvu dekoraciju potreban vam je lepak (najbolje onaj iz pištolja za lepljenje), cirkoni koje možete da kupite u bolje opremljenim knjižarama i sličnim radnjama i jednobojni ukrasi bilo koje veličine. Pravila ne postoje, mada će vam sigurno biti lakše ako prvo po ukrasu iscrtate željenu šaru. Šta god da uradite, kako god da ih izlepite, sa cirkonima ne može da se pogreši i u tome je čar ove metode doterivanja ukrasa. Zato ovaj "posao" možete da poverite i deci, koja će sigurno imati mnogo dobrih ideja.
I dugmad možete da lepite na ukrase. Što su različitija, to će ukras biti zanimljiviji.


Nema slavlja bez balona ali i balon dekoracije

Retko koja kuća sa malom decom da nema balone, pošto oni spadaju medju omiljene igračke. Često samo skupljaju prašinu, ali su bitan deo odrastanja. Ukoliko ste prevazišli tu fazu, nema brige jer se baloni prodaju na svakom koraku i cena im je pristupačna. Obično ih od 6-10 bude u malom pakovanju, dok ona veća broje i do 100 šarenih balona. Birajte najjednostavnije od latexa, a koristite jednobojne ukrase.
Sve što vam je potrebno su makaze, baloni i ukrasi. 
Priprema: Isecite balone 1/4 od samog vrha(deo za duvanje),  a zatim ih nežno, da ne puknu navlačite na ukrase. Ukoliko je potrebno, dodatno isecite deo balona dok ne dobijete ovakav izgled.

Detaljnije OVDE

Neka vam jelku krasi crveni nosić jelena Rudolfa


Jelen Rudolf je poznati lik iz božićne priče. Deca ga vole te je sigurno da će se dodatno obradovati što će baš on da ulepša ovogodišnju jelku. Jelen crvenog nosića spasava Deda Mraza koji, zahvaljujući njemu, daruje svoj deci igračke na vreme. Naravno da je baš taj jelen obožavani lik kome se deca raduju.
Da napravite Rudolfa potrebne su, pored jednobojnih ukrasa i pom-pom crvenih loptica, foam papir, makaze, lepak i pištolj za  lepljenje. Pištoljem na pom-pom lopticu nanesite lepak, a zatim lopticu zalepite po sredini ukrasa. Na foam papiru iscrtajte, a zatim isecite rogove. Lepkom pređite preko dna rogova i zalepite ih na vrh ukrasa držeči ih dok se lepak ne stegne. Ukoliko se mališanima ovo dopada, cela jelka može biti ukrašena raznobojnim Rudolfima.

Detaljnije OVDE

Evo adekvatne zamene za pravog Sneška Belića

Snešku Beliću raduju se i deca i odrasli, pa čim prvi sneg zabeli dvorište svi hitamo da što pre napravimo ovog našeg ledenog drugara. Ako snega ne bude, napravite ovu 3D verziju. Ne brinite, ne moraju da budu identični, bitno je da liče na najpoznatijeg belog drugara.

Za ovaj ukras vam treba malo deblji beli, braon i narandžasti papir, makaze, šestar,bela traka i traka za lepnjenje.
Šestarom napravite krugove prečnika pet I osam centimetara. Za jedan ukras će vam trebati po šest od svake veličine. Isecite krugove i presavijte ih na pola. Krugove zalepite trakom, ali još uvek ne oblikujte kuglice. Isecite traku dimenzije 25 cm i zalepite krajeve po sredini gde ste prethodno naneli traku za lepljenje. Zatvorite zadnji deo Sneška i isecite narandžasti trougao za nos i ruke (dve grančice) od braon papira.

Detaljnije OVDE


Kugle od tkanine uneće dodatnu toplinu u vaš dom

Koliki god da je ukras, računajte da je potrebno tri puta veća tkanina da ga obloži. Kada ukras obložite pričvrstite ga gumicom. Kao na slici provucite traku i obmotajte sa jedne I druge strane tkaninu. Na vrh kugle stavite mašnu i možda po neku grančicu da prekrijete traku.

Ideja za ukrašavanje jelki je puno. Neke i same možemo osmisliti kada krene kreativni naboj. Ono što je sigurno, takvim ukrasima se treba ponositi jer u porodičnoj atmosferi, uz dosta smeha i igre prave se najlepša umetnička dela kojima je dovoljno da se dive vaša deca pa da kažete da ste imali dobru zabavu i da je porodično kićenje jelke za vas mnogo više od obične dekoracije.
Foto: pixabay, goodhousekeeping.com, zhiznenno.net, studiodiy.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno