Vešte ruke
30.10.2020.

Nek vam jesen bude inspiracija za ove zanimljive ukrase

Za pravljenje zanimljivih igračkica najbolji su prirodni materijali koje tokom jeseni možete naći u izobilju gde god da se osvrnete. Šišarke, žirevi, lišće zlatnožutih i bakarnih nijansi u kombinaciji sa raznobojnim papirima i drugim detaljima, začas će se pretvoriti u originalne ukrase. Možda vas inspiriše neka od ovih interesantnih ideja.

Sovice

Kažu da figure sova donose mudrost i sreću, pa vam predlažemo da napraviti nekoliko njih. Biće vam potrebne šišarke, deblji vuneni materijal ili karton i lepak. Na tekstilu tj. kartonu iscrtajte krila, noge, oči, kljun i ostale elemente, pa ih lepite na šišarke jedan po jedan.

Ježići

Šišarka će biti telo ježiću, a njuškicu i noge oblikujte od plastelina. Dodajte stikere za oči ili ih improvizujte od nekog drugog materijala.

Ježića možete napraviti i na ovaj način. Papirni tanjir presecite na pola, docrtajte njuškicu i zalepite stikere za oči. Potom sa obe strane tanira lepite lišće kako biste formilrali bodljice. 

Miševi

Na polovini oraha nacrtajte mišu oči i nosić, a uši i rep napravite od debljeg vunenog materijala. I za nekoliko trenutaka možete imati čitavu porodicu miševa. Jednostavno i zanimjivo!

Pauk

Na širi deo šišarke zalepite stikere za oči a noge napravite od dekorativnih žičica i pričvrstite lepkom.

Svećnjaci

Biće vam potrebne manje tegle, lepak za dekupaž i lišće. Teglu premažite lepkom pa je oblažite lišćem u nekoliko slojeva. Kada se dobro osuši pri vrhu vežite mašnicu od debljeg konca kao dodatni ukras.
Foto: liagriffith.com, easypeasyandfun.com, redtedart.com, firefliesandmudpies.com, easypeasyandfun.com, sparkandchemistry.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno