Vešte ruke
17.01.2022.

Napravite divne igračke od raznobojnih papirnih tanjira

Ima li išta lepše nego kada deca sama prave igračke koje će voleti? Osim materijala koji neće koštati ništa, ako vam je preostao od proslave rođendana ili nekog porodičnog slavlja, trebaće vam još samo flomasteri, malo boje, stikeri, kartoni i malo kreativnosti. Ako vam zafali ovo poslednje, iskoristite naše ideje i predloge.

Leteći tanjir

Ukoliko je vaš mališan u fazi da se oduševljava zvezdama, nebeskim telima i svemirom, ovo je pravi zadatak za vas. Providnu plastičnu činijicu od sladoleda ili krema zalepite na spoljašnu stranu tanjira, na centar, pa u nju stavite i pričvrstite malog vanzemaljaca od plastelina. Ukrasite dodatno leteći tanjir sjajnim dugimićima ili kartonom jarkih boja.

Mozaik 

Iz časopisa i novina iskrajajte komadiće različitih oblika i boja, pa ih rasporedite po kutijicama. Na tanjiru (najbolje belom) iscrtajte olovkom sliku po želji, pa potom lepite komadić po komadić. 

Šarene ribice i zanimljive voćkice

Iskrajanjem i lepljenjem dodataka, stikera i dugih kartonskih detalja, napravite ove zanimljive, raznobojne ribice ili voćkice. Flomasterima docrtajte detalje - škrge, oči, seme lubenice ili jagode. Ove zanimljive tanjiriće možete korisititi za uveseljavanje dečje sobe ili kao dekoraciju za tematski rođendan. 

Sat od papirnog tanjira

Ovo je idealan način da vaš prvačić nauči da gleda na sat. Tanjir obojite, a brojeve možete ispisati ili iskrojiti iz novina i časopisa. Od debljeg kartona iskrojite kazaljke, pa ispišite na njima koja označava sate a koja minute. Sat dodatno ukrasite po želji. 

Kutijice za pribor

Biće vam potreban jedan ceo tanjir i polovina drugog. Tanjiri treba da su okrenuti dubljom stranom jedan ka drugom. Možete ih spojiti uz pomoć debljeg konca (kao u primeru na slici) ili uz pomoć heftalice. Ukrasite je po želji. To može biti ovakvo nasmejano lice, omiljeni dečji lik iz crtanog filma, cvetić, voćka i sl. Pričvrstite za njega vrpcu i okačite na zid kod dečjeg radnog stogla. Ovo je lep organizator za olovke, čekice, makaze i drugi pribor.
Foto: danamadeit.com, craftsbyamanda.com, spoonful.com, easypreschoolcraft.blogspot.com, mollymoocrafts.com, thesprucecrafts.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno