Vešte ruke
28.08.2020.

Udžbenike, sveske i pribor morate da im kupite, ali ne i ovo

Sveske, rančevi, pernice, nove patike, knjige, pribor... toliko je neophodnih stvari koje morate da nabavite za školarca. Čak i da se ne radi o novcu i uštedi, neke sitnice biste mogli da napravite i sami ili zajedno s detetom. Evo nekoliko sjajnih ideja. 

Organizatori za papire i olovke 

Iskoristite kutije od muslija koje ćete lepiti jednu za drugu, spajajući šire strane lepkom. Pre lepljenja kutije skratite tako da svaka od njih bude različite visine. Kada ih spojite lepkom, ukrasite ih samolepljivim kolaž papirom. 

Obeleživači za knjige sa porukom

Od debljeg kartona iskrojte pravougaonike željene veličine i obložite ih samolepljivim papirom u boji. Na jednoj strani makazama ili spravicom za bušenje papira napavite rupu i dodajte satensku tračicu ili tanju gumicu za kosu. Iz časopisa iskrojte reči i slova i napravite svoju originalnu poruku za lep dan.

Kutije za olovke ukrašene tekstilom

Nabavite veće konzerve,plastične čaše ili velike šolje, a za ukrašavanje šarene materijale od starih majica, košuljica ili farmerki. Nakon što kutiju obložite željenim materijalom, možete da iskrojite i inicijale, da je dodatno ukrasite, da nalepite stikere, mašnice i druge ukrase. 

Kutija za bojice od plastične flaše 

Potrebne su vam dve flaše, mogu da budu i u boji. Sa jedne iskrojte vrh tako da ostane kutija u koju ćete pakovati flomastere i bojice, a sa druge iskrojte dno. Vrućim lepkom po ivicama pažljivo zalepite rajsfešlus, pa ostavite da se dobro osuši.

Originalni podsetnik na obaveze

Na deblji karton zalepite nekoliko belih papira pa potom preko njih pažljivo prelepite foliju (možete koristiti folije za registratore) kako biste preko toga mogli da pišete flomasterima i potom brišete krpicom. Koristite stikere, pravite zanimljive tabele sa školskim i vanškolskim obavezama i ne zaboravite da ubacite i slobodne aktivnosti i igru. Najbolje bi bilo da ova tabla stoji u blizini dečjeg radnog stola.
foto: iheartorganizing.com, tatertotsandjello.com, instructables.com, thirtyhandmadedays.com, oldhousetonewhome.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno