Vešte ruke
17.07.2020.

Ako deca ne mogu da odu na more, nek more stigne do dečje sobe

Ukoliko vam već ponestaje ideja kako da zabavite klince i uposlite im ručice, evo nekoliko interesantnih predloga. Za stvaranje pravih malih remek-delaa, biće vam potreban karton, školjkice sa prethodnih letovanja, tempere i vodeni pištolji.

3D morska slika 

Kako većina nas ovog leta zbog akuelnih dešavanja neće otići na more, i kako ćemo ostati bez fotografija koje greju dušu tokom jeseni i zime, oslobodite maštu i napravite ukrase sa morskom tematikom.
Od papirne rolne napravite svetionik, dodate malo peska iz parkića i papirni brodić i dobićete orignalnu 3D morsku fotografiju. Na većem, debljem papiru iscrtajte nebo, more i plažu i ostavite da se lepo osuši. Kartonska rolna poslužiće kao svetionik, obojte je i zalepite na papir. Za efekat peščane plaže, deo papira premažite lepkom i pospite peskom, a možete dodati i poneku sitnu školjku.
Sunce možete napraviti od blaznice za skidanje šminke, a ptice u letu od tanjeg kartona, pa dodajte još koji morski elemenat koji će oživeti vašu sliku. 

Morska kornjača od školjke

Ukoliko su školjke skupljene na prošlogodišnjem letovanju čame u nekoj činiji na polici, uzmite one veće i obojte ih u zeleno. Dodajte papirne elemente na oklop kornjače, peraja, glavu i stikere za oči. Možete napraviti čitavu družinu malih morskih kornjača koje će uveseljavati sobu vašeg mališana. 

Slikanje vodenim pištoljem 

Pravo malo umetničko delo možete napraviti uz pomoć vodenog pištolja i tempera. Boju dobro razmutite u vodi i sipajte u pištolj za vodu. Hamer postavite na tlo ili okačite na zid terase koji ste prethodno zaštitili najlonom kako ne bi ostale mrlje. 

Morske životinje od kartonskih tanjira

Krojenjem, bojenjem i dodavanjem končića i papira napravite šarene ribice ili zanimljive, vesele meduze. Dodajte stikere za oči, škrge od papira i iscrtajte potrebne detalje flomasterima i eto originalnih letnjih ukrasa za dečji kutak u stanu.
foto: crazylittleprojects.com, easypeasyandfun.com, nontoygifts.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno