Vešte ruke
15.04.2020.

Spremite na vreme uskršnju dekoraciju i zabavite se sa decom

Uskrs je jedan od najinteresantnijih praznika za mališane koji obožavaju da učestvuju u farbanju i oslikavanju jaja. Međutim, veoma je važna i praznična dekoracija pa eto još jedne ideje kako da se deca zabave narednih dana.

Porodica zečeva na tarabi 

Za ovaj ukras najbolje je da koristite štapiće od sladoleda međutim, ukoliko ih nemate, tarabu možete improvizovati i od debljeg kartona. Iskrojte šest-sedam "daščica" ili uzmite isto toliko štapića od sladoleda pa ih lepite na dve duže pravougaone "daščice" dobijene od debljeg kartona. Tarabu obojte po želji, a pri dnu dodajte imitaciju trave iskrojene od papira, cvetiće, šargarepice. 

Na tanjem kartonu iscrtajte siluete zeka različite velićine pa i njih obojte. Možete im od vunice napraviti repiće i zalepite ih na tarabu. Ovo će biti idealan ukras za korpicu sa jajima, trpezu ili policu. 

Venčić od jaja 

Na tanjem kartonu iscrtajte siluete jaja i šarajte ih po želji. Potom ih iskrojte i lepite u krug tako da dobijete venčić. Vežite mašnu i okačite ga na vrata, prozor ili terasu.

Zeke od kartona 

Kartonske rolne obojte ili obložite papirom u boji. Docrtajte zekama njuškicu i brkove i zalepite stikere za oči, a uši napravite od kartona ili papira. Drugi način da napravite zeke je da iskrojite siluete od papira a na mesto repića stavite pom-pom loptice od vunice. Lepite ih na deblji konac i okačite kao ukras na zid, policu, prikačite špenadlama na zavesu. 

Ukrasi od drvenih varjača

Da, lepo ste pročitali! Zečeve možete napraviti i od drvenih varjača koje ćete prefarbati u željenu boju, najbolje temperama, pa kada se dobro osuši dodajte uši i docrtajte njuškicu i oči. 

Lale od krep papira

Iako su pijace zatvorene, vi ipak možete imati buket divnih lala na svom stolu. Potreban vam je samo krep papir u zelenoj i još jednoj boji po izboru, kao i slamčice za sok. Slamčice obložite zelenim krep papirom a od ostatka napravite duguljaste listove. Od papira u drugoj boji iskrojte široke latice i lepite ih pažljivo jednu po jednu oko slamčice. Ili ih za još realističniji efekat prvo pričvrstite za tanke žičice koje ćete potom provlačiti kroz slamčicu. 

Za detaljanije uputstvo pogledajte video. 

foto: Youtube.com/Little Crafties,  theresourcefulmam.com, ecoscrapbook.blogspot.com.br, diycandy.com, hobbycraft.co.uk, redtedart.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno