Vešte ruke
07.04.2020.

Nemate više ideja za igru? Uposlite decu da naprave plastelin

Većini nas čini se da ova izolacija traje čitavu večnost, a tek smo na početku. Deca su po ceo dan u kući, ne idu u školu, ne igraju se u parku, ne viđaju se sa drugarima, pa vam polako ponestaje ideja za zabavu i igru. Zato smo mi tu, da vam predložimo nešto zabavno.

Danas ćemo vam pokazati kako da sami napravite masu za modeliranje, odnosno domaći plastelin. Već sama izrada zabaviće decu, a uz to će imati i terapeutski efekat, jer će im uposliti i ruke i glavice. Sama igra, mešenje smese i modeliranje, biće savršena za motoriku, ubijanje nervoze i nemira zbog boravka u zatvorenom prostoru.
Zato napravite testo po ovom receptu, nabavite modlice i druge alatke koje će vam pomoći u oblikovanju i prepustite se mašti.

Potrebno je: dve kafene šoljice belog brašna, jedna šoljica soli, tempere ili prehrambena boja, 1 kašičica ulja, malo tople vode koliko bude potrebno da se zamesi meka i glatka smesa.

Vodite računa da smesa ne bude lepljiva i gnjecava. Ukoliko iz prve ne pogodite razmeru, dodajte još malo brašna da izjednačite. Nakon igre testo čuvajte u plastičnoj, poklopljenoj posudi, najbolje u frižideru. Ukoliko se pravilno čuva, može trajati i do nedelju dana.
Plastelin, naravno, možete i da kupite. Ima ga u svakoj bolje snabdevenoj knjižari ili gift-šopovima poput "Zavrzlame", a možete i da ga naručite, pa da vam stigne na kućni prag".
foto: iwanna-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno