Vešte ruke
26.03.2020.

Ovo je trenutak da klinci uposle ručice. Pomozite im da se zabave

Dani izolacije teško padaju i nama odraslima, a deci posebno, pa bi valjalo uposliti ručice i zabaviti glavice nečim lepim i kreativnim. Prenosimo vam nekoliko zanimljivih ideja koje će ih sigurno zabaviti veći deo dana. 

foto: lejardindejuliette.blogspot.com

Autostaza od šarenih tračica
Šarene, samolepljive tračice i malo kartona biće vam dovoljni da napravite čitav auto-poligon. Nek vas fotografija inspiriše kako da organizuejete stazu. Od debljeg kartona napravite saobraćajne znake, od većih komada kartona garže i parking mesta, a za to vam mogu poslužiti velike kocke i kartonska ambalaža.

Odvojte jedan kutak u sobi i krenite da lepite. Ukoliko želite da zaštitite pod i ne oštetite ga samolepljivim trakama, možete ih lepiti na veliki karton koji ćete postaviti u ugao sobe. Izvezite sve autiće koje imate, postavite saobraćajca da reguliše kretanje, semafore i zabava za dečake može da počne. Sigurni smo da će im dugo okupirati pažnju. 

foto: cutesycrafts.com

Obeleživači za knjige
Pored igrica i crtaća, mališane će svakako zabaviti i dobra knjiga, a za knjige su im potrebni obeleživači. Za ove vam potreban lastiš i malo čvršći materijal od stare jakne, deblje trenerke ili tanji karton. Predažemo da iskrojite omiljenu dečju životinjicu ili čak obeležje omiljenog crtanog junaka. Docrtavajte vodootpornim markerima šare i detalje, lepite stikere za oči pa nakon što se dobro osuši, zalepite na traku napravljenu od lastiša. 

foto: thepinterestedparent.com

Lepeze od kartonskih tanjira
Kartonski tanjir presecite na pola pa temperama, vodenim bojicama ili flomasterima crtajte po njima. Lepite ukrasne stikere, čak možete zalepiti i čipkicu po ivicama.
Biće vam potrebna i dva drvena štapića, ili ukoliko ih nemate, napravite ih spajajuči lepkom nekoliko slojeva kartona. Štapiće ukrstite kao na fotografiji i spojte lepkom ili heftalicom.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno