Vešte ruke
03.12.2019.

Uz ove igrice zabavićete se odlično čak i kada ne možete napolje

Poslednjih dana temperature su dodatno pale, bez kišobrana se ne može, pa se boravak dece napolju sveo na put od vrtića ili škole do kuće, najčešće autom. Rekviziti za igre napolju su odloženi, pa valja smisliti kako da se klinci zabave u narednom periodu. Sigurno će vam se dopasti neki od ovih predloga. 

Poligon za golf
Za limene konzerve zalepite zastavice prikačene na drvene štapiće. Kao štapove za igru koristite drške od velikih kišobrana ili ih napravite od debljeg kartona. Čim nabavite gumene loptice koje će se lako kotrljati preko parketa ili tepiha, igra će moći da počne.

Druga opcija za golf je da iskoristite kartonsku kutiju. Okrenite je naopako, duž najduže stranice iskrojite rupice različitih veličina i iznad svake označite koliko poena nosi. Na ovaj način deca će vežbati spretnost, takmičarski duh, strpljenje, ali i sabiranje. 

Odbojka sa balonom 
"Teren" će biti spreman za svega nekoliko minuta. Razmaknite dve stolice pa za naslon vežite vunicu, podelite se u ekipe i krenite sa sakupljanjem poena. Naravno, koristite balon kako se broj staklenih predmeta u kući posle ove igre ne bi smanjio :) 

Ubaci loptice u čašu
Na ivicu stola uz pomoć selotejpa pričvrstite papirne čaše. Stanite sa suprotne strane stola i potrudite se da što više loptica ubacite u čaše. 

Šareni kolačići od sunđera
Od sunđera različitih tekstura i boja napratvite ove divne, šarene kolačiće. Sunđer pažljivo seckajte skalpelom pa delove spajajte lepkom. Ukrasite pomponima ili šljokicama u prahu i organizujte čajanku za lutke. 

Brodić od plastične korpe
Potrebna vam je samo korpa za veš, nekoliko plastičnih štapića, drške od mopa za brisanje ili lopatice za plažu. Od stare majice ili košulje improvizujte jedro i zaplovite sa klincima u svet mašte.
foto: pinterest, education.babycareacademy, innerchildfun, thecrafttrain, innerchildfun 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno