Vešte ruke
30.03.2015.

5 saveta za savršena uskršnja jaja

* Svežinu jaja možete da proverite ako ih uronite u sud sa hladnom slanom vodom. Ako potonu znači da su sveža.

* Da biste izbegli pucanje jaja prilikom kuvanja u vodu stavite i kašičicu sirćeta. U slučaju da se to ipak desi, belance će se odmah zgusnuti na ivici ljuske. Drugi recept je da se u vodu stavi so, i da se jaja kuvaju na tihoj vatri, odnosno da voda blago struji, a ne da vri. Jaja mogu da se kuvaju i na pari, ali to traje nešto duže, oko 25 – 30 minuta.

* Ako želite da jaja lako oljuštite, čim ih skuvate uronite ih u hladnu vodu.

* Pre farbanja jaja bi trebalo oprati u razblaženom sredstvu za pranje posuđa kako bi se sa ljuske uklonila masnoća i prljavština. Isti efekat se postiže i ako se jaja prebrišu krpicom namočenom u sirćetu.

*Ofarbana jaja dobiće visoki sjaj a boje će biti intenzivnije ako ih posle farbanja premažete salvetom na koju ste prethodno naneli malo ulja, masti, putera ili margarina. Čak i parče slanine može da se koristi za ovu namenu.

foto: opustise.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""