02.06.2014.

Pomozite detetu da napravi dobru žurku

Vaš tinejdžer želi da i kod kuće napravi žurku povodom proslave mature – ništa strašno! Naoružajte se strpljenjem, postavite jasna pravila i pustite ga da se zabavlja sa svojim vršnjacima.

Ako vaše dete želi da organizuje žurku u svom stanu, trebalo bi da se radujete, savetuje dr Danijel Marseli, dečji psihijatar.
- To pre svega znači da se vaše dete prijatno oseća u svojoj kući i da se ne plaši vašeg susreta s njegovim drugarima – kaže dr Marseli.
Zato nikada nemojte odbiti predlog dok ne razmotrite sve opcije. To je ujedno i prilika da upoznate sve prijatelje svog deteta, da vidite dete u potpuno novoj ulozi, da saznate kako se ponaša u društvu, kako reaguje kada je sa vršnjacima i prijateljima.
Pre nego što počnete sa organizacijom razgovarajte sa detetom i precizirajte šta je dozvoljeno, a šta ne. Napravite s njim dogovor, postavite jasna pravila i tražite od njega da ih poštuje.

Pravila su:
1. Nema alkohola
2. Stvari u kući moraju da ostanu neoštećene
3. Ne sme biti preglasne muzike i buke
4. Nered koji naprave njegovi drugari, moraće da sredi

Vi se potrudite da mu olakšate tako što ćete sklonite iz stana sve lomljive stvari. Kako će biti popriličan broj dece, najbolje je da imate male zalogaje kako ne bi dodatno morali da postavljate viljuške i noževe i time izazvali nered u kući. Naš predlog su slana peciva poput kiflica, kanapea, rolnica, projica, a za slatkiše sve popularniji mafini, koji mogu biti različitih ukusa, u zavisnosti od želje slavljenika.  Za sve ukusne đakonije pobrinuće se “Nanina kuhinjica”.
Nanina kućica  priprema, poslužuje i isporučuje hranu za sve Vaše događaje. Po Naninim receptima sa puno pažnje i ljubavi spremaju se najukusnije đakonije. Veliki izbor kvalitetnih domaćih torti, kolača, slaniša i salata. Samo za posetioce www.decjisajt.rs, popust od 10% na ponudu koju možete pogledati OVDE. 
Za sve informacije i konsultacije telefon 2422-777

slika:deti33.ru
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno