Trudnoća
26.03.2014.

Najveći uspeh u hematologiji

Matične ćelije pomažu u lečenju nekih od najtežih oboljenja, a najveći uspeh zabeležen je kod hematoloških bolesti

Matične ćelije prvi put uspešno su iskorišćene za lečenje leukemije pre više od dve decenije u Francuskoj. Petogodišnji dečak je na klinici u Parizu izlečen od ove bolesti zahvaljujući krvi iz pupčane vrpce.
Od tada do danas ne prestaju naučna istraživanja kojima se ispituju svojstva stem ćelija.
Ove “magične ćelije” poseduju dve vrlo važne karakteristike koje ih čine specifičnim u odnosu na druge: one nisu specijalizovane za određene funkcije, odnosno univerzalne su, a mogu da se dele, i drugo, pod određenim okolnostima, pravilnim usmeravanjem njihove deobe može se dobiti bilo koja specifična ćelija živog organizma. Pravilnim usmeravanjem njihove deobe mogu se, na primer, dobiti ćelije srčanog mišića, neuroni ili ćelije koje u pankreasu proizvode insulin.
Budućnost upotrebe matičnih ćelija medicina vidi i u sposobnosti da se od njih stvore novi organi kojima bi se menjali oboleli. Prednost u odnosu na organe donora koji se sada ugrađuju jeste u tome što bi tako dobijene organe organizam apsolutno prihvatio jer od njega i potiču.
Sasvim je izvesno da će matične ćelije u budućnosti biti najbolje rešenje za veliki deo ljudskih bolesti poput bolesti srca, povrede kičmene moždine, dijabetesa tipa 1, Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i pri lečenju nekih vrsta kancerogenih oboljenja.
Najdalje je, ipak, otišla hematologija, koja najduže primenjuje matične ćelije u postupku lečenja maligniteta krvi i hematoloških poremećaja generalno. Sve ostale grane medicine, intenzivno se trude da uhvate korak sa njom.
Dečji sajt

Kome se preporučuje ostavljanje matičnih ćelija?
-ukoliko je prisutna porodična istorija raka, oboljenja krvi ili bilo kojih drugih bolesti koje su izlečive matičnim ćelijama
-kod parova različitih rasa ili različitog etničkog porekla zbog nemogućnosti pronalaženja kompatibilnog davaoca
-kod trudnoća nakon veštačke oplodnje

“BEO STEM CELL”
je ekskluzivni saradnik „BIOHELLENIKE A.E. Thessaloniki, Greece“. „BIOHELLENIKA” je  jedna od retkih banaka u svetu, a jedina u Evropi, koja je svoje uzorke osigurala u “Lloyd osiguranju”, najstarijoj i najvećoj osiguravajućoj kući u svetu. To znači da su svi uzorci obezbedeni od bankrotstva.
- Za više od 4,5 godina, koliko postoji firma “BEO STEM CELL” u Srbiji, nismo imali nijedan negativni uzorak. To dokazuje da smo veoma ozbiljni i da imamo odličnu organizaciju. Zato ljudi imaju poverenje u našu firmu i većina klijenata su kod nas došli na osnovu preporuke – ističu u “BEO STEM CELL - u”  .
Uz našu pomoć, kažu, dobijate mogućnost da izaberete sertifikovane postupke za čuvanje matičnih ćelija zato što su matične ćelije dragocene! Nije reč o jednostavnom postupku čuvanja matičnih ćelija, već o jedinoj mogućnosti koja spašava živote.
Budući roditelji besplatno dobijaju set za prikupljanje i transport krvi iz pupčane vrpce, potpisivanjem ugovora sa BEO STEM CELL.
BEO STEM CELL garantuje besplatan transport prethodno prikupljene krvi iz pupčane vrpce do laboratorija Biohellenike u Solunu u roku od 48 h. U roku od 15 dana nakon dospevanja matičnih ćelija u Solun, u BEO STEM CELL pristižu sertifikati iz Biohellenike za izolaciju, kontrolu kvaliteta i krioprezerviranje matičnih ćelija koji se uručuju roditeljima. Sertifikati su dokaz i roditelji postaju vlasnici matičnih ćelija koje su zamrznute i sačuvane u laboratorijama Biohellenike u periodu od 20 godina.


slika:www.politika.rs, www.glamur.ba

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno