Trudnoća
12.07.2019.

Nemate pojma kakve ste srećnice ako ste baš sada trudne

Ukoliko ste zimus ostale u drugom stanju sada šetate pogolem stomak. Verujemo da vam je teško, da vam, pored svih promena koje su usledile, dodatno smetaju nesnosne vrućine i sparina, ali tešite se time da letnja trudnoća ima mnoge dobre strane i prednosti.

Veća je mogućnost za fizičku aktivnost na otvorenom
Šetnja i plivanje najbolje su vežbe za trudnice. Ne zahtevaju veliki napor, predstavljaju dobar kadrio-trening i odličan izgovor da izađete iz kuće na svež vazduh.

Ovakve aktivnosti obezbeđuju bolji dotok kiseonika i mami, ali i bebi kroz posteljicu. Važno je samo da unosite dovoljnu količinu tečnosti tokom pojačane fizičke aktivnosti i da nabavite laganu i udobnu obuću za šetnju.


Imate na raspolaganju obilje svežeg voća i povrća
Osvežavajuća lubenica, breskve i kajsije, dinje i mnoštvo povrća za sveže salate obezbediće vitamine i minerale neophodne za pravilan razvoj bebe i za vitalnost vašeg organizma.

 

Sunčanjem nadoknađujete vitamin D
Nedostatak vitamina D izraženiji je tokom trudnoće, pa je dozirano izlaganje suncu svakako korisno. Neophodno je naravno da uvek nanosite kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom.

 

Vitamin D neophodan je za pravilan razvoj kostiju, dobar rad mišića i nervnog sistema. Može se unosti i kroz određene namirnice – punosmasno mleko ili masniju ribu i suplemente, ali je dozirano izlaganje suncu najdragocenije.

Možete birati udobniju garderobu
Znamo da je trudnicama poseban izazov da nađu udobnu, a ujedno lepu i modernu garderobu, posebno kada stomak naraste u poslednim mesecima. Letnje lepršave haljine i tunike sigurno će vam olakšati svakodnevni izbor.

Možete da uživate na plaži samo vas dvoje
Ukoliko čekate prvu bebu, letnje mesece i odmor iskoristite za opuštanje na moru jer vam više nijedno letovanje neće biti isto od trenutka kad stigne mali slatki „prtljag“.

foto: firstcry parenting, oneaday, ohmyveggies.com, thebump

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno