Trudnoća
19.07.2016.

Kako lakše podneti vrućinu u trudnoći?

Biti u drugom stanju nije nimalo lako, ali preživljavati trudnoću tokom letnih vrućina još je teže.

Teško je pa gotovo i nemoguće isplanirati period u kojem ćete nositi dete, a ako ste u poodmakloj trudnoći tokom najtoplijih meseci u godine postoje određene stvari koje možete učiniti da biste sve skupa olakšali.

Vreme dana

Kako biste se što lakše nosili s letnjom trudnoćom, trebalo bi da izbegavate da radite bilo što ili da izlazite u najtoplijem delu dana. Ako je moguće, izlazite samo ranije ujutro ili kasno popodne kad se temperature malo spuste jer će vam tada biti mnogo lakše da obavljate obaveze koje imate. Takođe, nastojte se kloniti sunca jer ono može biti vrlo jako i budite aktivni onda kad osećate da imate dovoljno energije.

Tečnost

Tokom vrućih letnjih dana vrlo je važno piti dovoljno tečnosti kako nam organizam ne bi dehidrirao. Konzumirajte dovoljno tečnosti, naročito vode i biljnih čajeva. Za rashlađivanje je odlična domaća limunada i ledeni čaj koji možete sami pripremiti. Ako idete negde uvek sa sobom nosite bočicu vode.

Odmarajte se

U drugom je stanju vrlo bitan odmor, a tokom letnjih vrućina to je još i bitnije. Stoga nemojte iscrpljivati sami sebe i uzmite odmor kad god osetite da vam je potreban.

Odeća

Zbog nošenja pogrešne odeće mogli biste se osećati neugodno i lepljivo pa se stoga leti preporučuje lagana i šira odeća, a od materijala su najbolji pamuk i lan. Trudnice su sklonije znojenju pa stoga pažljivo i mudro birajte svoju odeću.  

Plivanje

Ako živite blizu mora ili kod kuće imate bazen to je odlično jer se možete rashladiti u svakom trenutku. Osim toga vežbanje u vodi takođe je vrlo dobro za trudnice. Ako ne možete otići do bazena, rashladite se u dečjem bazenu. Možda vam ovo zvuči glupo, ali tokom velikih vrućina ovo će vam izuzetno pomoći.

Termalna voda ili sprejevi za telo

U apotekama i drogerijama je dostupna ponuda raznih termalnih voda i sprejeva telo koje služe za osveženje pa ih isprobajte. Termalnu vodu možete nositi sa sobom gde god pošli i rashladiti se u svakom trenutku. Samo se poprskajte po licu i to je to. Takođe, za umorna stopala možete kupiti neki gel sa wefektom hlađenja što je savršeno za ove vruće dane.

Spavanje

Ako vam ništa drugo ne pomaže, spavanje je najbolje rešenje. Zamračite spavaću, upalite klimu ili ventilator i odmorite se neko vreme.

foto: zena.rtl.hr

foto: pinterest.com, health-foundations.com, health-foundations.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno