Trudnoća
14.01.2016.

7 zanimljivosti o trudnoći

Bebe su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas

Stvaranje i rađanje beba je neiscrpna tema, koja uvek pobuđuje interesovanje. A, da li ste znali sledeće?

* U trudnoći se ženama izoštravaju sva čula, posebno miris, zbog čega ne mogu da podnesu pojedine namirnice, koje su ranije obožavale.
* Prva trudnoća obično traje nedelju-dve duže od naredne.
* Broj blizanačkih trudnoća se u poslednje dve decenije učetvorostručio.
* U poslednjih 15 godina broj porođaja carskim rezom povećao se za 27 odsto, . Ovakav trend rasta je zato što se današnje žene zbog karijere mnogo kasnije odlučuju na potomstvo.
* U trudnoći se menja ritam rasta i opadanja kose, više raste, a nakon porođaja više opada. Normalan ritam uspostavlja se obično šest meseci posle rođenja deteta.
* Bebe su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas.
* Bebe rođene u maju uglavnom su teže od onih rođenih u drugim mesecima. Ovaj podatak se pripisuje slavskim, novogodišnjim i drugim bogatim trpezama, u kojima buduće majke konzumiraju kaloričnu ishranu.

foto: lepotaizdravlje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno