Trudnoća
10.02.2015.

Domaći balzam za trudničke strije

Nema ništa lepše od zaobljenog trudničkog stomačića ali to za buduće mame znači pojačanu negu i hidrataciju kože, koja se svaki dan sve više rasteže. I dok neke žene imaju rastegljiviju  i „zahvalnu“ kožu, druge žene nisu te sreće, pa postoji mogućnost pojave strija, koje je kasnije nemoguće u potpunosti ukloniti.

Zato brojne buduće mame kupuju razna ulja, kozmetičke proizvode i preparate koji bi trebalo da barem malo smanje mogućnost i intenzitet nastanka strija, što može biti dodatni udarac na kućni budžet.

Ako ne možete i ne želite da izdvajate puno novca za skupocene kreme protiv strija, odlučili smo da podelimo sa vama provereni recept za balzam savršen za rastuće stomačiće. Od ovog balzama nećete biti preterano masni.  Ima ugodan i nežan miris za osetljivi trudnički njuh. Nakon premazivanja koža će vam biti nežna, svilenkasta i elastičnija.

Sastojci:

4 kašičice ulja od jojobe, 4 kašičice ulja od kokosa, 3 kašičice maslinovog ulja, 55 grama kakao maslaca, 55 grama shea maslaca, 7 - 10 kapi eteričnog ulja od vanile, 5 - 6 kapi eteričnog ulja od lavande, 5 kapi eteričnog ulja od smilja

Na pari lagano zagrejte ulje jojobe, kokosa, maslinovo ulje, kakao i shea maslac, dodajte jednu kašičicu vode. Celo vreme mešajte, tako dugo dok se sastojci ne otope i sjedine. Nakon toga sklonite sa ringle, dodajte esencijalna ulja, dobro još jednom pomešajte i odmah izlijte u posudu u kojoj planirate držati balzam (najbolje u nekoj staklenoj posudi ili tegli). Balzam će se hlađenjem stvrdnuti. Ako vam se sviđa miris smilja, možete još dodati do 10 kapi u balzam.

Sastojke možete kupiti u specijalizovanim radnjama. 

izvor: zena.hr

foto: nutergia.com, zena.hr, nutergia.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno