Porodični odnosi
09.02.2014.

Majke dnevno imaju 17 minuta za sebe

Majke dnevno imaju 17 minuta za sebe
Izvor: Daily Mail
Istraživanje sprovedeno na dve hiljade britanskih majki koje je naručio portal TVBed.com pokazalo je da prosečna majka dnevno za sebe ima na raspolaganju samo 17 minuta.
To znači da prosečnoj majci koja se brine za decu i većinu kućnih poslova, pa odlazi na posao - nedeljno ostaje manje od sat i po vremena u budnom stanju koje može posvetiti sebi. U to lično vreme ulaze retki trenuci u kojima najčešće pogledaju seriju, gledaju televizor iz kreveta, čitaju ili uživaju u zasluženoj šoljici čaja. Ubrzani životni raspored dovodi to toga da čak 51 posto ispitanih majki provedu nedelje bez ijedne minute u kojoj bi se opustile.
Istraživanje je pokazalo i da gotovo dve trećine majki smatra da kućni poslovi nisu pravedno raspoređeni između njih i partnera. Veruju da one prosečno rade 78 posto kućnih poslova, a partneri samo ostatak. Više od polovine ih tvrdi da nemaju vremena za svoje hobije i interese. Sedamdeset posto majki tvrdi da njihovi partner imaju mnogo više slobodnog vremena od njih tokom obične nedelje, a petini smeta što njihovi partneri imaju više vremena za opuštanje i lakše se "isključe" nakon posla.
"Majkama je jako teško da se potpuno opuste."
U retkim trenucima mira najradije pronalaze utočište u spavaćim sobama, gde se većina najbolje opušta. Više od polovine (55 posto) ističe da su im najdraži trenuci u nedelji oni u kojima mogu da se opuste bez ometanja pred omiljenom serijom.
"Majke mnogo rade i često su pokretačka sila čitave porodice, ali rezultati pokazuju koliko im je teško da se potpuno opuste. Mnoge toliko žive za ostatak porodice da im je teško setiti se samih sebe", objasnio je portparol portala TVBed.com za Dejli mejl.

slika.workathomemumsnetwork.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi