Porodični odnosi
06.11.2013.

Grlite svoje ljubimce, zdravo je...

Grlite svoje ljubimce, zdravo je...

Izvor: zivotinje.rs
Dr Denis Tomas iz Vašingtona otkrio je nešto u šta su naši preci duboko verovali. On je utvrdio da u svojim domovima imamo “lekove” delotvornije od svih onih proizvedenih u farmaceutskoj industriji. Iskren i energičan zagrljaj ljubimca i njegovog vlasnika, prema mišljenju ovog veterinara, iscelio je mnoge bolesti za koje zvanična medicina nije imala rešenje.

- Bezbroj puta sam bio svedok neverovatnih poboljšanja kliničke slike kada se vlasnici fokusiraju na svog prijatelja, a ne na problem koji im se pojavio u životu. Kao veterinar u početku sam mislio da je proces jednosmeran, a onda sam shvatio da zapravo jedni drugima pomažu i da ona priča o životinji koju je spasila nečija ljubav i obrnuto nikako nije patetična fraza već čista istina" priča dr Tomas. Kada je prihvatio ovu fascinantnu prirodnu mogućnost lečenja ljubavlju, dr Tomas počeo je da istražuje i širi svoja znanja u ovoj oblasti. "Počeo sam tako što sam rekao ljudima koji imaju ljubimce da pokušaju ovu metodu. Jedino što je trebalo da urade jeste da poveruju u tu mogućnost i da češće iskreno grle svog ljubimca, provode što više vremena sa njim, ljube ga i razgovaraju sa njim. Ljudi koji su imali problem sa artritisom, hroničnim bolestima, pa čak i maligne promene naišli su na neverovatne rezultate. Takođe životinje koje su bolovale od teških bolesti imale su poboljšanje kliničke slike" priča dr Tomas.
Kako njegovo interesovanje za ovu metodu lečenja traje več deceniju, upoređivao je svoje zaključke sa onima do kojih su došli lekari u svetskim Medicinskim centrima. Tako je po ko zna koji put došao do dokaza da vibracije koje proizvode životinje izuzetno pozitivno utiču na srce, ceo kardiovasularni sistem čoveka, ali i na nervni sistem.
- Kada nas nešto boli ljubimac će nam prići kako bi nas pomazio, poljubio ili legao na bolno mesto. Vrlo brzo osetićemo analgetsko dejstvo. Ako smo nervozni, tužni, apatični ili depresivni, žiotinje će nas vratiti u ravnotežu. Takođe mi ćemo pomagati njima. Isti obrazac ponašanja primetićete i kada njih nešto muči. Doći će do vas, tražiće pomoć. Vi ćete ih uzeti u naručje, maziti, ljubiti, grliti i umiriće se" objašnjava dr Tomas, naglašavajući jednostavnost ove predivne metode lečenja. Mnogi medicinski centri, naročito dečija odeljenja, prihvatili su ovu metodu i primenjuju je već godinama. Većina zaposlenih tvrdi da vidi pozitivne rezultate, pa su sve češće bolnice sa mezimcima koji se koriste u terapijske svrhe.

slike. pethealthint.com,www.heartsongspayneuter.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi