Porodični odnosi
11.10.2013.

Psi mogu da osećaju kao ljudi!

ISTRAŽIVANJE: Psi mogu da osećaju kao ljudi!

Deo mozga zadužen je za emocije koje osećamo pri očekivanju stvari koje volimo, poput hrane, ljubavi i novca. Kod pasa je taj deo mozga zadužen za prepoznavanje mirisa vlasnika.
Gregori Berns profesor neuroekonomije na univerzitetu u Atalanti, došao je do zvaničnog zaključka da i psi imaju osećanja koja se ne razlikuju previše od ljudskih.
Nakon meseci istraživanja , profesor Berns je uspeo da definiše tačno koji deo psećeg mozga je zadužen za njegova osećanja, i došao je do interesantnog zaključka.
- Deo mozga, koji se naziva i "kaudat jezgro", zadužen je za emocije koje osećamo pri očekivanju stvari koje volimo, poput hrane, ljubavi i novca. Kod pasa isti taj deo mozga je zadužen za prepoznavanje mirisa vlasnika koji je na kratko izašao iz njihovog videokruga.", kazao je Berns.
On je naveo da to ne znači da nas psi bezuslovno vole, već da nas samo povezuju sa stvarima koje su njima značajne. Profesor je takođe otkrio i da je nivo psećih emocija u rangu ljudskog deteta kada je reč o ljubavi i povezanosti.
 

slike:forum.xcitefun.net, pets.thenest.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

27.
Oct
2023
Porodični odnosi
31.
May
2023
Porodični odnosi