Porodični odnosi
22.07.2013.

Imate li vremena za svoju porodicu?

Imate li vremena za svoju porodicu?
Roditelji sa decom provedu u proseku nekih osam sati nedeljno. Najviše vremena za druženje imaju vikendom, ali i tada provedu u proseku dva sata i 20 minuta zajedno. Radnim danima je daleko gore, jer tada ne mogu ni sat vremena zajedno da sastave, pokazala su istraživanja.
Prosečno vreme koje porodica provede zajedno radnim danima iznosi tek 36 minuta. Toliko vremena jedva da može da se ugrabi od posla, školskih obaveza, kućnih poslova i ostalih obaveza koje jedu naše vreme, prenosi "Dejli Mejl".

Međutim, čak i kada porodice budu na okupu, njih 70 odsto, vreme provede pred televizorom, ne pričajući mnogo. Za razgovor su uglavnom previše umorni ili okupirani nekim drugim stvarima.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2 hiljade roditelja u Americi ustanovilo je i da su deke i bake gotovo isključene iz druženja sa decom i unucima. Većina Amerikanaca, naime, tek šest puta godišnje poseti roditelje, odnosno bake i deke svoje dece.

Oni roditelji koje grize savest i koji žele da njihovi roditelji provedu više vremena sa njihovom decom, a takvih je 65 odsto, obično organizuju ili razmatraju da organizuju zajednički, grupni odlazak na odmor da bi provodili više vremena zajedno.

Čak polovina je priznala da je odlazak na odmor gotovo jedini način da sa svojom decom provedu kvalitetno vreme. Njih 56 odsto je reklo da su bez ikakvog posebnog razloga odlučili da odu na kraći odmor, samo da bi malo vremena proveli sa porodicom.

Koliko vi vremena imate za druženje sa svojom porodicom?

 

izvor slike: citywesthotel.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi