Porodični odnosi
13.07.2014.

Aplikacija koja oživljava ritual porodičnih obroka


Nekada su porodični obroci bili trenuci zbližavanja sa porodicom, mesta na kome su nastajale najlepše uspomene. Međutim, porodični ručak polako postaje izuzetak pre nego prijatan ritual. To je posledica savremenog tempa života koji ostavlja malo prostora za uživanje u dugim razgovorima i domaćim specijalitetima.

Pa čak i kada se pronađe vreme za obedovanje s porodicom, za trpezom često vlada tišina, a članovi porodice su udubljeni u svoje telefone i tablete. Nova aplikacija DinnerTime nudi rešenje - u vreme obroka se zaključavaju sve opcije na mobilnim telefonim ili tabletima.

Aplikacija najpre upozori korisnika koliko je vremena preostalo do obroka izatim u određenom trenutku zaključa uređaj. Takođe, aplikacija pokazuje i koliko dugo bi trebalo da se ostane za stolom.

Aplikaciju je osmislio Ričard Sa, nakon što je primetio da su njegova deca stalno odsutna u vreme ručka i večere.

"Primetio sam da su moja deca zavisna od tehnologije, igraju igrice i gledaju spotove na tabletim i telefonima, pa im sve to odvraća pažnju i za vreme porodičnih obroka i odlaže odlazak na spavanje", izjavio je Ričard.

Međutim, ova aplikacija nije samo korisna za oživljavanje porodičnih rituala, već mališane može upozoriti i kada je vreme za učenje ili odlazak na spavanje. Aplikacija tako može da zaključa uređaj i da onemogući surfovanje internetom, slanje poruka ili pozive prijateljima.

foto: novosti.rs, grockainfo.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi