Festival dojenja
19.04.2019.

Dojenje više nije bauk

Čak ni kiša koja je bila najavljena, ali srećom nije pala, ne bi juče, čini nam se, sprečila dve stotine najlepših trudnica Beograda, desetak mladih majki sa bebama i nešto manje budućih očeva da dođu na Peti Avent festival dojenja. Sudeći po njihovim osmesima na odlasku, reklo bi se da se nisu pokajali što su više od šest sati svog vremena izdvojile da nauče sve što treba da znaju o dojenju.

Vrhunski stručnjaci, među kojima su bili neonatolozi, sertifikovana savetnica za dojenje, ginekolog-akušer, stomatolog, nutricionista-dijetetičar i babica sa tridesetogodišnjim iskustvom, potrudili su se da buduće majke što bolje pripreme za prve dane i mesece nakon porođaja.

Publika mlada, lepa i radoznala imala je bezbroj pitanja, a mi smo na svako imali odgovor. Zajedno smo raspršili najčešće dileme, odagnali najveće strahove, pa verujemo da su uživale.

Bebe se nisu bunile... Oni najmlađi, stari tek nekoliko meseci, uglavnom nisu obraćali pažnju na okolinu, već su svaku priliku koristili da malo sisaju...

...dok su oni malo stariji pauze između podoja koristili da se međusobno poigraju.

Ovo je tek delić jučerašnje atmosfere, a pravi, veliki izveštaj sa puno fotografija stiže uskoro.
Foto: Dečji sajt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno