Festival dojenja
25.03.2019.

Upoznajte Pavla

Kada smo mi sa Dečjeg sajta raspisali konkurs za zaštitno lice Petog Avent festivala dojenja, nismo ni sanjali da ćemo biti stavljeni na tolike muke. Stiglo nam je nekoliko desetina vaših prijava i fotografija savršenih beba i lepih mladih majki, pa nam nije bilo lako da se odlučimo, a onda je izbor pao na Dojčinoviće – Mariju i Pavla – jer nam je on, kao najmlađi, bio najslađi.

Marija (28) tokom trudnoće nije stizala da pohađa škole roditeljstva i radionice za podršku dojenju, ali je, kaže, imala mnogo sreće, pa joj ni porođaj ni dojenje nisu predstavljali problem.
– Pavle se rodio u porodilištu KBC „Dragiša Mišović“ gde rade zaista divne babice koje su mi mnogo pomogle oko dojenja, pa je od prvog dana sve teklo glatko, bez problema. Takva su iskustva i mojih sestara, ali od drugarica koje imaju bebe slušam drugačije priče. Njihove bebe su uveliko na dohrani jer one, kažu, nemaju dovoljno mleka. E, sad... da li je to tako ili im je lakše da smućkaju formulu nego da doje, ne znam – priča Marija.

Ona je od prvog dana imala podršku supruga Zorana (38) koji je divan otac i koji ne beži od obaveze oko bebe. Naprotiv! On ju je podržao i kada je rešila da se prijavi na naš konkurs za zaštitno lice Festivala dojenja.

– Koliko u toku trudnoće nisam stizala da se informišem o temama koje se tiču majki i beba, toliko sam sada posvećena svemu tome jer želim da naučim sve što treba. Čitam tekstove sa Dečjeg sajta, pa sam tako videla vaš poziv i odlučila da se prijavim, jer sam znala da će Pavle „sarađivati“.

Da li je Pavle „povukao“ na mamu ili na tatu ne znamo, ali smo se i sami uverili da je divna, vesela, nasmejana i srećna beba.
– Na snimanju se ponašao kao pravi profesionalac. Nisu mu smetali ni blic, ni promena poza, ali deo zasluga pripada i Tamari Dereti koja zna kako se fotografišu bebe i sasvim mala deca. Bilo je to zaista sjajno iskustvo – pohvalila se Marija.
Nju ćete, drage trudnice, upoznati na Petom Avent festivalu dojenja koji je zakazan za četvrtak 18. april, od 11 do 17 sati, u SC „Šumice“.

Bilo bi lepo kada bi svaka mama, poput Marije, imala mnogo sreće sa dojenjem, ali nažalost nije tako. Većini je potrebna podrška i to stručnjaka kakve će Dečji sajt okupiti na Festivalu. Ako želite da naučite sve što treba da znate o dojenju, da se družite i zabavite, da se pripremite za slatke muke koje vas čekaju, kliknite OVDE i prijavite se za učešće, jer je broj mesta ograničen.
Detaljne informacije o temama, porogramu i učesnicima podelićemo s vama u naredne tri nedelje.

Foto: Tamara Dereta

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno