Festival dojenja
20.09.2018.

Mamino mleko je lek

Mnogi je vole jer je njihove bebe od kilo-dva prvih dana života držala kao malo vode na dlanu pa su izrasli u divne devojke i mladiće, drugi joj zameraju što im je novorođenčad svaki čas bockala i uzimala im krv za analize, treći joj zahvaljuju na divnom, toplom ljudskom pristupu onda kada lepa reč vredi više od tovara zlata, četvrti tvrde da je stroga i poslovična... Ona se zove Ljiljana Stanković, lekar je, neonatolog u GAK „Narodni front“, koordinatorka Nacionalnog programa za podršku dojenju, porodičnoj i razvojnoj vezi novorođenčeta, i ima sjajne odgovore na glasine da lekari i babice u porodilištima bebe more glađu.

Dr Stanković je jedan od najvećih zagovornika dojenja kod nas, a uz to je i vrhunski stručnjak. Plus, racionalna je žena koja stvari naziva pravim imenom. Dr Stanković je i učesnica Četvrtog Avent festivala dojenja koji će u petak 5. oktobra, od 12 do 17 časova, biti održan u Sportsko-poslovnom centru „Šumice“ (Ustanička 125). Ona je prava i osoba za sva pitanja koja vas muče a tiču se dojenja u porodilištima, količina mleka koje su bebama potrebne u prvim satima i prvim danima života, loših strana mlečnih formula... Ne beži od pitanja, jer ima odgovore na svako.

Ako čekate bebu, sigurno i vi imate 1.001 dilemu. Stavite ih na papir, prijavite se klikom OVDE za učešće na Četvrtom Avent festivalu dojenja, i dođite da ih zajedno razrešimo. Vaša prijava nam je neophodna zbog ograničenog broja mesta.
Dr Stanković je jedna od učesnica zdravstvenog panela na kojem vas još očekuju ginekolog, stomatolog i nutricionista. Svako od njih ima brojne korisne savete koji će vam dobro doći tokom trudnoće, ali i nakon porođaja.
Uostalom, to i jeste osnovna misija Festivala dojenja koje organizuje Dečji sajt – da odagna strah, da rasprši sumnje i predrasude, da dovede vrhunske stručnjake i da pruži podršku svim budućim mamama koje žele da doje. Voleli bismo da dođu i trudnice koje misle da su mlečne formule bolje od maminog mleka. Možda će se predomisliti nakon Festivala.

Mimo zdravstvenog panela, u okviru dve jednočasovne radionice – „Da li ste spremne za dojenje“ i „Najveći izazovi u dojenju i kako ih prevazići“, sa budućim majkama će se družiti Milena Popević, vršnjačka savetnica za dojenje. Ona će govoriti o nezi grudi, laktaciji, tipovima mleka, položajima za dojenje, ponudiće rešenja za svaki mogući problem, a spremila je i lutku za atraktivne demonstracije.
I da vam ne otkrivamo baš sve... Iznenađenja, sjajna izlaganja i lepe poklone spremili su i naši sponzori, počevši od generalnog – kompanije MCG, zastupnika „Philips Aventa“, koja donosi vredne darove za nagradni kviz.

Zlatni sponzor, „Rosa“ voda pobrinuće se da svi unesemo optimalnu količinu tečnosti, „Bio Save“ će nas upoznati s medicinskim dostignućima, „Alpen Pharma“ sa homeopatskim lekovima, a „Dunav osiguranje“ sa programom „Naše dete“. „Babylino Sensitive“  upoznaće nas sigurnom zaštitom osetljive bebine kože. Ako ste mislili da je ovo sve, grdno se varate. Imamo još neka iznenađenja, ali ćemo ih otkriti tek za koji dan. Možete da čekate naredni tekst, pa da odlučite da li ćete se družiti s nama,  a možete i odmah da se prijavite klikom OVDE.

Milica i Ivana (sa poslednje fotografije) proletos nisu imale dilemu. Javile su nam se među prvima i nisu se pokajale. Sa Trećeg Avent festivala otišle su spremne za dojenje, pa verujemo da njihove bebe lepo sisaju i još lepše napreduju.

Fotografije Dečjeg sajta sa Trećeg Avent festivala dojenja

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno