Festival dojenja
05.03.2018.

Danas je Festival dojenja

Posle višemesečnih priprema, brižljivo osmišljenog programa, pažljivog odabira tema i predavača, danas će u Beogradu, u Sportskom centru „Šumice“, od podneva do 17 časova biti održan Treći Avent festival dojenja. Broj prijavljenih trudnica je prevazišao naša očekivanja. Evo šta ih sve očekuje.

Milena Popević, vršnjačka savetnica za dojenje, spremila je dve radionice – „Da li ste spremne za dojenje“ i „Najveći izazovi u dojenju i kako ih prevazići“. Ispričaće vam sve o nezi grudi, laktaciji, tipovima mleka, položajima za dojenje, ponudiće vam rešenja za svaki mogući problem, a spremna je i da odgovori na sva vaša pitanja.
Divne dame iz Telefonskog savetovališta „Halo beba“ govoriće na temu „Zašto je patronožna sestra vaša najbolja prijateljica“, a uz to će vas uputiti gde možete da tražite pomoć od 0 do 24 h svakog dana u godini.

Spremite se i za naš zdravstveni panel jer vas očekuju sjajni stručnjaci. Dr Radenka Mijailović, specijalista ginekologije i akušerstva iz KBC „Zemun“, objasniće vam šta da očekujete na porođaju, kada da krenete u porodilište, šta ako „probijete“ termin, zašto ne treba da slušate strašne priče o strašnim porođajima, razloge za i protiv epidurala, zašto ne treba da insistirate na carskom rezu i šta vas očekuje od prijema u porodilište do kraja porođaja. Dr Svetlana Marković, specijalista pedijatrije i budući subspecijalista neonatologije Valjevske bolnice, otkriće vam šta se radi sa bebom od trenutka rođenja, šta je APGAR, a šta je fiziološka žutica, da li je tortikolis opasan, zašto vakcine nemaju alternativu, kako izgleda boravak u bebi-frendli porodilištima a kako izgleda boravak u porodilištu gde je beba odvojena od mame.

Dr Tanja Belić, specijalista oralne hirurgije iz DZ „Voždovac“, govoriće o nezi zuba u trudnoći, objasniće vam zašto u trudnoći zubi stradaju, kako povraćanje deluje na zubnu gleđ, zašto u trudnoći češće dolazi do upale desni, da li je lokalna anestezija opasna u trudnoći, mogu li upale zuba da ugroze plod, a govoriće i o oralnoj higijeni beba koja sisaju. Po prvi put u okviru Festivala dojenja biće organizovan „Njam, njam kutak“ u kojem će Marija Prčić, nutricionista-dijetetičar, spremati kašice za bebe. Ona će vas upoznati sa pravilnom ishranom trudnica i ishranom majki koje doje, optimalanim unosom tečnosti, objasniće vam od čega beba raste, a od čega se mama goji, i kako se bebi uvode nemlečni obroci.

I da vam ne otkrivamo baš sve... Iznenađenja, sjajna izlaganja i lepe poklone, spremili su i naši sponzori i izlagači, a biće i muzike.

Foto: drsunildental, netdoctor.co.uk, bbc.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno