Festival dojenja
03.04.2018.

Beba stiže, spremite se!

Maja Bosnić je doktor muzičke umetnosti, muzički pedagog, autorka radionica za bebe i mame, i specijalna gošća Trećeg Avent festivala dojenja. Ona će buduće mame upoznati sa najboljim dečjim pesmama za uspavljivanje, jačanje apetita i putovanja, otkriće im kako njihova omiljena muzika deluje na bebe i šta je muzika za dobro raspoloženje,
Maja je srećna što se družiti sa brojnim trudnicama na Trećem Avent festivalu dojenja koji u utorak 17. aprila, od 12 do 17 h, u Sportskom centru „Šumice“ po treći put organizuje Dečji sajt.

– Nerođene bebe, za razliku od većine odraslih, imaju besprekoran muzički ukus. One znaju od čega se raste i napreduje, i uz koje se tonove najlepše baškare u maminom stomaku, pa im to valja i puštati. Počinje se, onda kad mama prvi put pomazi svoj stomak, sa „Umetnošću fuge“, Johana Sebastijana Baha, od trećeg do petog meseca se slušaju Hendl, Hajdn i Mocart, od šestog Betoven, Čajkovski, Dvoržak i Smetana, a pred porođaj, za dobrodošlicu, bebi treba puštati Griga, Debisija, Ravela i Gustava Holsta – otkriva Maja.

Maja je zadužena za zabavu, a u oficijelnom delu Festivala trudnice očekuju vršnjačka savetnica za dojenje, specijalisti neonatologije i ginekologije, stomatolog i nutricionista. Oni će govoriti o važnosti dojenja, jačanju imuniteta i emotivne veze između mame i bebe, ishrani tokom trudnoće i dojenja, podsticanju laktacije, položajima za dojenje, nezi zuba, pripremama za porođaj i samom porođaju, prvim danima bebinog života....

Festival će biti održan u utorak 17. aprila, od 12 do 17 časova, u SPC „Šumice“, Ustanička 125. Ulaz je besplatan, ali je, zbog ograničenog broja mesta, obavezno prijavljivanje. Jednostavnije je nego što mislite. Kliknite OVDE i popunite prijavu, a mi ćemo vas čekati.

Foto: decjisajt.rs,Victoria_Watercolor-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno