Festival dojenja
06.04.2018.

Prirodno je najbolje

Od dana kada bebu unesu u kuću mladi roditelji najviše brinu o njenoj ishrani i snu, strahuju od grčeva i neutešnog plača, pa higijena i nega kože padaju u drugi plan, iako bi i to trebalo da im bude podjednako važno. Bebina koža je osetljiva i nežna, pa hemikalije, mirisi i boje iz deterdženata i kozmetičkih proizvoda mogu da izazovu iritaciju, isušivanje, crvenilo i osip, i zato ove preparate treba pažljivo birati.
Za početak, ne preterujte sa kupanjem. Iako se nekada mamama savetovalo da bebe kupaju svako veče, pedijatri danas naglašavaju da to ne treba raditi češće od tri puta nedeljno.

Tokom prvog meseca ne treba koristiti preparate za higijenu koji sadrže mirise, jer oni loše deluju na kožu. Uostalom, zar bebe ne mirišu najlepše na svetu!?
Nažalost, to se ne može reći i za pune pelene, pa ih valja menjati barem na tri sata, a po potrebi i češće. Na njima ne može da se štedi, niti ukakana beba sme da čeka vreme za kupanje ili da mama i tata završe započet posao, jer će se u suprotnom pojaviti pelenski osip. Beba može da ga dobije i ako kožu ne osušite posle kupanja, od vlažnih maramica ili ako zaboravite da namažete guzu zaštitnom kremom. Osim toga, pojavu pelenskog osipa sprečićete i ako što češće ostavljate bebu golišavu tokom presvlačenja, kako bi kože mogla da diše.

Osim od pelenskog osipa, koji je ipak bezazlen problem, roditelji se najviše pribojavaju ekcema koji se javlja na glavi, uglavnom na licu, na laktovima i iza kolena. Iako svi proizvođači bebi kozmetike svake godine lansiraju nove linije sa sastojcima čija imena nije lako ni izgovoriti, a koji navodno štite kožu, iskusni pedijatri i dermatolozi savetuju roditeljima da koriste preparate na bazi lekovitog bilja, prvenstveno onog koje raste na našem podneblju – hajdučke trave, nevena, smilja, lavande, kamilice matičnjaka i bokvice.
Sve ove biljke stimulišu regeneraciju ćelija, deluju antiupalno, antibakterijski i antialergijski, neguju, hrane, hidriraju, regenerišu i umiruju iritiranu, suvu kožu

Ako želite baš takve, prirodne preparate za vašu bebu, potražite „Free Baby“ kozmetiku koja se pravi od hladno ceđenih nerafinisanih ulja, putera i sedam vrsta blagotvornih trava sa najudaljenijih vrhova naših planina. „Free baby“ kolekcija ne sadrži parabene, veštačke boje, mirise, ftalate niti druge hemikalije koje oštećuju nežnu bebinu kožu, a čine je:
Balsam za pelensko područje, telo i lice od hladno ceđenih nerafinisanih organskih ulja, pčelinjeg voska i macerata sedam lekovitih biljaka.
Ulje za svakodnevnu negu bebine i dečje kože koje povećava elastičnost i gipkost kože, deluje protivupalno, ublažava suvoću, iritacije i crvenilo.
Mleko za svakodnevnu negu koje istovremeno hidrira i štiti kožu.
Šampon i kupka sa dodatkom aloje, koji ne iritiraju oči.

Kozmetičku liniju „Free Baby“ kreirala je naša poznata manekenka Bojana Barović, nakon dugotrajne potrage za najboljim prirodnim sirovinama, u saradnji sa timom iskusnih saradnika koji veruju samo u kvalitet.
– „Free Baby“ kozmetika je nastala iz moje velike želje da spojim ljubav prema svom detetu i drugoj deci, kao i ljubav prema prirodi i pravim vrednostima. Ako želite da čujete nešto više o nezi nežne bebine kože, o „kozmetici Free baby“, koja je zvanična kozmetika Trećeg Avent festivala dojenja, ako želite da pričamo o pravim vrednostima i da se družimo, dođite u utorak 17. aprila, od 12 do 17 h, u Sportski centar „Šumice“, Ustanička 125 – poručuje Bojana, ambasadorka Festivala.

Drage buduće mame, čekamo vas! Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno da se prijavite OVDE.

Foto: wsucht-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bazeni i oprema 58751NIR
Dušek za kupanje Sladoled Intex 58751
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.180,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno