Festival dojenja
02.04.2018.

Beba zna šta valja

Kaladont, imalin, žilet, nes-kafa, hanzaplast nisu generički nazivi za određene proizvode, već imena brendova koja su se do te mere odomaćila da mi skoro nikako drugačije ne umemo da zovemo pastu za zube, kremu za čišćenje obuće, alatku za brijanje, instant kafu i flaster sa komadićem sterilne komprese koji se stavlja na ranu, No, to ne znači da kad stanemo pred raf ne umemo da izaberemo robnu marku koja nam najviše odgovara. Naprotiv! Ali naša moć rasuđivanja često pada u vodu pri izboru jednokratnih pelena.

Da li zbog ogromnih budžeta za marketing, da li zbog straha da ne naudimo bebi, većina roditelja najčešće kupuje pelene čije je ime, poput kaladonta, postale sinonim za proizvod. A kad bi samo odlučili da upoznaju ponudu na tržištu i da probaju nešto novo, shvatili bi da postoji sjajan izbor i da za svoje čedo mogu i treba da potraže najbolje.
Za početak, procenite odnos cene i kvaliteta, a onda i specifične potrebe vaše bebe.
Imajte na umu da bebe troše mnogo pelena, jer ih treba presvlačiti na svaka tri sata, a često i češće. Znate one situacije... Taman ste je nahranili, skinuli puuuunu pelenu, obrisali i prepovili, a nova pelena puuuna, pa sve iznova. Ako pelene ne menjate dovoljno često, rizikujete da sav sadržaj iscuri na odeću, krevetac, pa i na vas, ili, još gore, da beba dobije urinarnu infekciju ili pelenski osip.
Znači, pelene moraju često da se menjaju.

Postoji i muka oko odabira veličine, iako na svakom pakovanju piše koliko beba kojoj su pelene namenjene treba da ima kilograma. Danas ni odrasli više ne znaju šta znači „Nisi po JUS-u“, a kamo li novorođenčad. Jedno punačko u stomačiću, a nožice tanke, drugo nekako svo zaobljeno, treće tanano i štrkljasto, pa pelene il’ stežu il’ spadaju. Ali, ako nisu taman, ne prijanjaju lepo, ako iz njih stalno curi, kupite manje ili veće.

A šta tek reći za pelenski osip od kojeg pate mnoge bebe jer su preosetljive? Kad ne pomogne ni redovno presvlačenje, ni pranje i mazanje najboljih krema, valja razmišljati o promeni pelena. Na sreću, na tržištu postoje eco-friendly pelene za bebe sa najviše EU sertifikata koji garantuju kvalitet i bezbednu upotrebu. Ne sadrže štetne supstance ni poznate alergene i zato su bezbedne za sve bebe. Rizik od bilo kakve iritacije je sveden na minimum ako koristite „BAMBO Nature“ eko pelene iz Danske. Sa njima možete biti sigurni da vaše dete neće biti izloženo mirisima, lateksu, bojama, hloru i formaldehidu koje koriste drugi brendovi. Svi sastojci su dermatološki testirani u „Asthma-Allergy asocijaciji“ i dokazano ne sadrže iritirajuće supstance.
"BAMBO Nature" eko pelene možete da poručite onlajn, a dostava je besplatna za dva velika pakovanja ili za "Bambo box".

„BAMBO Nature“ pelene su tanke, komforne, prijatne, izuzetno meke i fleksibilne, a uz to su superupijajuće. Preporučuju se svim bebama, a naročito onim koje imaju izuzetno osetljivu kožu.
I znate šta... Ako najbogatiji i najpoznatiji ljudi sveta, oni koji kupuju samo najbolje, poput sestara Kloi i Kortni Kardašijan, biraju „BAMBO Nature“ pelene, onda i to nešto znači.
I još nešto, „BAMBO Nature“ su zvanične pelene Trećeg Avent festivala dojenja, manifestacije za sve buduće mame i ponekog radoznalog tatu.

Ako čekate bebu i želite da naučite šta je najbolje za nju, prijavite se i 17. aprila dođite u Sportski-centar „Šumice“, Ustanička 125, na Treći Avent festival dojenja. Naučićete kako se podstiče laktacija, zašto je važan optimalan unos tečnosti, a zašto oralna higijena, koji su idealni položaji za dojenje, kako majčino mleko štiti od bolesti, a kako utiče na inteligenciju i emocionalnu stabilnost bebe...
Festival će trajati od 12 do 17 h, ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta, prijavljivanje obavezno. Jednostavno je... Samo kliknite OVDE, popunite prijavu, a mi ćemo vas čekati.

Promo tekst
Foto: hatemddd-sayed-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno