Festival dojenja
26.03.2018.

Trudnice, spremajte se!

Da je samo do prirode, svaka beba bi sisala najmanje godinu dana i rasla kao iz vode, a da je samo do instinkta, mame se ne bi pitale da li imaju dovoljno mleka i da li je ono kvalitetno, već bi uživale u dojenju. Nažalost, nije tako!

– Zbog straha, sumnje, nesigurnosti, loših saveta i odsustva podrške, samo 13 odsto žena doji decu duže od šest meseci iako je majčino mleko najzdravija, najbolja, najdostupnija i najjeftinija hrana. Naš Festival dojenja, treći koji organizujemo, nastoji da to da promeni. Da odagna strah, da rasprši sumnje, da dovede stručnjake koji će deliti stručne savete i da pruži podršku svim budućim mamama koje žele da doje – kaže Aleksandra Bogdanović, osnivač i direktor „Dečjeg sajta“, internet magazina i onlajn šopa, koji u utorak 17. aprila organizuje Treći Avent festival dojenja.

Prvom i drugom festivalu prisustvovalo je više od 420 trudnica, a u međuvremenu je „Dečji sajt“ organizovao i 10 radionica za podršku dojenju sa još 400 budućih majki. Sve one naučile su šta trebe da jedu tokom trudnoće i dojenja, kako se podstiče laktacija, zašto je važan optimalan unos tečnosti, a zašto oralna higijena, koji su idealni položaji za dojenje, kako majčino mleko štiti od bolesti, a kako utiče na inteligenciju i emocionalnu stabilnost bebe...

Postavljale su pitanja vršnjačkim savetnicama za dojenje, ginekolozima, neonatolozima, stomatolozima, endokrinolozima, farmaceutima i brojnim drugim stručnjacima, uživale u sjajnoj ponudi izlagača i kući odlazile sa poklonima.
Treći festival dojenja biće još bolji.

Održaće se u SPC „Šumice“, Ustanička 125, u utorak 17. aprila, od 12 do 17 časova. Ulaz je besplatan, ali je, zbog ograničenog broja mesta, obavezno prijavljivanje. Jednostavnije je nego što mislite. Kliknite OVDE i popunite prijavu, a mi ćemo vas čekati.

Foto:Dečji sajt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno