Festival dojenja
18.05.2017.

Mamino mleko menja boju kada je beba bolesna!

Mallory Smothers je postavila fotografiju na kojoj upoređuje boju mleka pre i nakon što se dete razbolelo.
Nakon čitanja medicinskog članka, ona veruje da je razlog tome što njeno mleko proizvodi antitela koja se bore protiv bolesti deteta. U članku je bilo reči da beba stvara vakum u okviru kojeg njena pljuvačka se uvlači u mamine bradavice. Mamine mlečne žlezde u tom slučaju primećuju da nešto nije kako treba i da je neka infekcija ili virus napala dete, te menjaju imunološki sastav proizvodeći antitela.Njen zaključak je podržan dodatno i kliničkom studijom iz 2013.godine.
Kako se Mallory izmazivala u toku noći,  primetila je da je njeno telo narednog jutra proizvelo mleko poput kolostruma puno leukocita i antitela baš kao u prvim danima dojenja. Ovo se desilo baš kada se dete u toku noći borilo sa jakom prehladom.
Kako je postavila na svoj FB profil sliku i saznanje, potkepljujući i naučno ovu situaciju preko 70.000 serovanja je doprinelo do toga da su i druge mame tvrdile isto.
Nakon svega, Mallory je zaključila da je telo majke zaista neverovatno jer u momentu kada beba mami šalje signale da je bolesna, on automatski počinje da proizvodi preko potrebna antitela.
Priroda se očigledno potrudila da sve funkcioniše kako treba!
Nikada ne potcenjujte snagu tela!
Slike i detaljniji tekst http://www.huffingtonpost.co.uk

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno