Dojenje
28.03.2018.

Bez fleka od mleka

U prvim danima, nedeljama, pa čak i mesecima nakon porođaja, većina majki ne pravi „dramu“ zbog izrastka na kosi, podočnjaka, nenamazanih noktiju i fleka na majicama koje nose po kući. Na ramenu jedna fleka od bljuckanja, na grudima dve od mleka koje je curilo između dva podoja, a mama i dalje srećna jer beba lepo sisa, raste i napreduje.
No, stvari se malo menjaju kad mama mora da izađe iz kuće ili kad treba da dočeka goste. Čista odeća se podrazumeva, ali prepunjene grudi ne mare za to. E, tada su mami potrebni tupferi!

Nekontrolisano curenje mleka iz dojki je sasvim uobičajeno u prvim danima i nedeljama nakon porođaja, može da krene zbog prepunjenih grudi, kao reakcija na plač bilo koje bebe, pa čak i nakon pomisli na čedo koje mirno spava u krevecu. Normalno je i da mleko curi i tokom podoja, iz druge dojke koja čeka da beba pređe na nju, i to mame znaju, ali im to nije od velike pomoći za razliku od umetaka za dojilje koji se stavljaju u grudnjak. Veoma su praktični, sprečavaju kvašenje odeće i „spasavaju“ mamu neugodnosti.

Za razliku od platnenih, višekratnih umetaka, koji moraju redovno da se peru i suše, jednokratni tupferi pružaju daleko veći komfor i sigurnost. Važno je samo da su izrađeni od stopostotno prirodnog materijala jer on omogućava koži da diše i sprečava razvoj infekcija. Takođe, važno je i da se tupferi redovno menjaju. Čim se navlaže, treba ih baciti i zameniti novim, čistim i suvim, jer će u suprotnom doći do iritacije bradavica i razvoja gljivične ili bakterijske infekcije, a to je poslednje što mami treba.

Zahvaljujući anatomskom obliku, tuferi se prilagođavaju dojkama, pa se neće ni videti ni nazirati ispod odeće, a mama će biti zaštićena od fleka. „Tosamini tupferi za grudi imaju još jedan plus, samolepivu traku za lakše pozicioniranje u grudnjaku. Jednostavno se stavljaju, još jednostavnije skidaju. Napravljeni su od prirodnih materijala i visokoapsorptivnih vlakana, što garantuje udobnost pri nošenju jer ne propustaju tečnost ali propuštaju vazduh.

Sa njima nema fleka i neprijatnosti!

Promo tekst:
Foto:luiza-braun unsplash, tosama.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Podna Puzzla Školica 24558
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić 2100004019
3D ranac za vrtić Minnie 2100004019
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Uđite u novu eru izmazanja uz savršeno uravnoteženu usisa i stimulacije bradavic...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.799,00 RSD
24.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno