Dojenje
28.01.2017.

Uspešna radionica za početak 2017.godine

Bilo leto ili zima, naša radionica beleži veliki broj zainteresovanih budućih mama željnih usavršavanja u okviru najbitnijeg perioda nakon rodjenja deteta, dojenja.

Javilo se, doduše, nemali broj njih da usled prehlade neće moći da prisustvuje. I nama i njima bude žao, pogotovo ako je blizu termin porođaja, pa nemaju prilike da se druže u narednom mesecu sa Terezom Miljković, Vršnjačkom savetnicom za dojenje, kao i dr Aleksandrom Antovićem, predstavnikom nemačke banke matičnih ćelija Bio save, Nikoletom Šubertom, predstavnikom Dunav osiguranja, Brankom Ćopić analistom Human Design-a, i Marijom Krivačić, predstavnikom brenda Mama natura.

"Svi oni tu su da pruže onu iskrenu podršku potrebnu svakoj od nas u osetljivom periodu života, drugom stanju."Aleksandru Bogdanović, idejnog tvorca i organizatora radionice zatičemo na svakoj od njih, a do sada ih je ukupno bilo jedanaest.
" Radionica "Kako do uspešnog dojenja? rezultat je mog ličnog hira, želje da na putu roditeljstva mame ne odustanu od ovog, u početku veoma bolnog perioda. Porođaj koliko god da traje brzo prođe, dok početak dojenja može da dovede do lakog odustajanja. Moje iskustvo dojenja sa prvim detom je bilo izuzetno bolno, praćeno mastitisom, visokom temperaturom, slobodno mogu reći, mučenjem. Nisam mogla da verujem da se na njemu toliko insistira i da je to podjednako divno i za majku i za bebu, sve dok nisam rodila drugu ćerku.
Naša saradnja sa Terezom Kiš Miljković više od godinu dana u magazinu dovela je do toga da organizujemo i radionice. Na prvoj je već bilo preko 50 prijavljenih, a naš kapacitet je 35 po radionici. To je jedna intimna opuštajuća atmosfera u kojoj se insistira na razgovoru, deljenju iskustava. Naše učesnice su udobno naslonjene i u blagom poluležećem položaju prate radionicu. Ujedno, drago mi je da imamo i toliko zainteresovanih sponzora da nam pruže podršku na putu da radionica bude besplatna. Biramo iskrene i kvalitetne partnere koji imaju vrhunske proizvode potrebne i mamama i bebama, a ujedno se sa nama podjednako raduju svakoj radionici.
Radionica traje tri sata, a svaku trudnicu ispratimo poklonom, vaučerima sa popustom za kupovinu bebi opreme na našem sajtu, kao i za proslavu rođendana u igraonici "Kod zidića" gde se i održava radionica.
Želja nam je da i trudnicama u drugim gradovima omogućimo ovakvo druženje i nezamenljivo iskustvo. Mi nudimo odgovore i savete koje ne možete da dobijete tako lako, a koji su mamama od najveće važnosti da bi uspešno dojile."

-U februaru će biti godinu dana kako organizujete radionice. Na čemu insistirate, koliko je žena do sada edukovano na ovaj način?
" Pre svega moram da napomenem da su učesnice elektronski pismene, obrazovane, da hvataju beleške i postavljaju brojna pitanja svim našim partnerima. Mi putem naše Fb stranice, sajta i prodajno promotivnog štanda u Ušće shopping centru informišemo trudinice o radionicama. Verujem da ih je prošlo oko 400. Naša radost je velika jer nam se, po završetku svake oduševljene zahvaljuju na stečenom znanju. Preporučuju nas svojim drugaricama, a par puta se desilo da dodju na još jednu kako bi utvrdile znanje. Ono što je dobro, Tereza im podršku daje i putem svoje FB stranice pa svakog momenta mogu da joj se obrate. Ujedno, trudnice se podjednako interesuju za alternativne metode pomoći kod bolnog nicanja zubića, gde nam pomaže Dentokind, zatim za grčeve Colikind. Tu je Dr Antović koji priča o našem zalogu za budućnost, čuvanju matičnih ćelija. To nije neko stručno predavanje već otvoren razgovor koji otklanja brojne nedoumice. Posebno bih istakla i partnera Dunav osiguranje koji je kao državna firma prepoznala važnost radionice i daje nam podršku radeći na ovaj način zajedno sa nama na zdravom budućem naraštaju, što zaista smatram i te kako društveno odgovornim poslovanjem. Ujedno, divan projekat koji potpisuju "Naše dete" nama roditeljima omogućuje da i pre rođenja mislimo o budućnosti svoje dece. Nije lako biti mlad roditelj u Srbiji, jer sve nas prati vreme teškog odrastanja, borbe za školovanje, neki dobar start. Kao preduzetnik mogu da kažem da je početni kapital koji porodica može da vam na ovaj način obezbedi izuzetno važan za vaš svaki naredni korak u životu, a ova osiguravajuća kuća može ponosno da istakne da podjednako radi u svom i interesu budućih generacija. Takav je način razmišljanja roditelja u svetu i mora biti i kod nas. Meni lično kao nekome ko radi na svojoj i budućnosti svoje dece je najveći roditeljski stres, da sa suprugom obezbedim deci novac za školovanje, onakvo kakvo zaslužuju i žele.
Ova radionica svakome poklanja pažnju, partneri imaju dosta vremena da se predstave i odgovore na sva pitanja učesnica. Sledeće što očekujemo da domaći brend bebi kozmetike i hrane bude prisutan i otvorimo još neka pitanja, jer od prvog dana života naše dece brinemo i o njihovoj higijeni, kao i generalno kvalitetnoj ishrani.
Prvi put je i jedan tata bio na radionici, što je zaista divno, i meni lično veoma drago jer podršku koju sam ja imala od supruga u ovom periodu naše porodice je neopisiva. Majka se bori sa hormonima, različitim emocijama, u krajnju ruku, pored svog postajete odgovorni za još jedan život, i taj period moramo spremno dočekati. Ono što sam ja imala prilike da čujem davno od jedne svoje starije koleginice da nikada ne treba da kažem da mi suprug pomaže, već da nas dvoje zajedno negujemo našu decu. U našem slučaju je to zaista tako i svaki par bih posavetovala da na tome insistira.
Volim da kažem da kao šlag na torti za kraj nam par minuta posveti i Branka Ćopić, analist Human designa u Srbiji. Njena topla reč i podrška na negovanju individualnosti dece je ono čime volimo da ispratimo naše trudnice iz divne igraonice na Vračaru.
Mi smo uigran tim i svaka radionica donese neko novo iskustvo za sve nas. Raduje me činjenica da činimo dobru stvar.

Sledeća radionica je zakazana za 21.2.2017, pa sve trudnice koje žele mogu da se prijave putem emaila info@decjisajt.rs ili naše FB stranice.




 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno