Dojenje
23.06.2016.

Zgodne trudnice na junskoj radionici!

Bilo nam je divno, a krenulo je sa po kojom kapljicom kiše.
Pomislili smo da u predivnom dvorištu igraonice "Kod zidića" organizujemo druženje. Ne treba Terezi ni projektor, ide to sve iz glave, a trudnice željne predznanja samo pitaju i upijaju.

Ugostili smo i Dr Julijanu Banovac, ginekologa saradnika ginekološke ordinacije "Biljana Živaljević". Njeno izlaganje je budućim mamama mnogo značilo, pa su se pitanja samo ređala, a doktorka je, kaže bar nama organizatorima,uživala u druženju. Mi smo za nju odvojili 20-ak minuta, ali bude to i više od pola sata druženja.
Mi ne gledamo šta je koja učesnica obukla, ali volimo što brinu o sebi, što paze šta jedu, koliko kilograma dodaju.
One vesele, mi srećni što svaki put upoznamo nova lica, što nam se može da ih ugostimo urmama i suvim šljivama, sokom od jabuke i borovnice.
Naša ekipa je uigrana.
Počela je doktorka, a zatim Tereza, prvo prezentujući Folic Plus koji je omogućio ovo besplatno druženje uz obaveznu priču o značaju korišćenja folne kiseline, ali ne bilo koje. Posle pauze uvek svrati raspoložena Olivera iz Mei Lab-a. Ne priča ona reklamu o Baby skin kolekciji njene kozmetičke kuće, već iz srca opisuje svoja iskustva roditeljstva i po čemu domaći proizvod prednjači u odnosu na druge. Naravno, ni jedna trudnica ne izadje iz radionice bez poklona neven kreme, ili šampona, gela.
Primetili smo da na našem štandu u Ušće shopping centru sada već znaju da se njihova kozmetika i za decu i odrasle može nabaviti.
Terezu trudnice upijaju, u toku prezentacije u svakom trenutku mogu da joj postave pitanje, skrenu temu. Svaki put se obradujemo odlukom budućih mama da prirodnom hranom omoguće svom detetu najbolji životni početak. Da pokušamo da im omogućimo da se izbore sa grčevima, plačom, da ih ohrabrimo da nije lako, ali da je strpljenje glavni pokretač uspešnog dojenja.
Na kraju priče umilni glas Branke iz Human design-a koja ističe značaj negovanja individualnosti dece, ukazuje na tip ličnosi koji mogu da budu, i kako da se ophodimo prema njima. Naravno, Branka ih samo zagolica, svakom detetu i mami treba individualni pristup kome se Branka raduje.
Možda što se naša radionica u par dana popuni, ali izgleda da je ova 2016. godina beba. Sa našeg aspekta, baš jeste, a ako ovaj mali tim svojim zalaganjem makar malo pomogne trudnicama na putu roditeljstva, mi smo odradili dobar posao. A želimo još više, ne zato što imamo interesa, već zato što imamo cilj, da jednu mladu majku kao malo vode na dlanu držimo od momenta kad ostane u drugom stanju putem radionica, preko sjajnih tekstova o trudnoći, dojenju, bebama u magazinu. Mi pratimo upis u vrtić, razvoj intelektuala kod dece, nudimo kreativna igranja, priču o razvoju govora. Kroz našu online prodavnicu dajemo popuste na kupovinu bebi opreme. Vodimo je i kroz putovanja za decu, i mogućnosti koje joj se nude.
Neda i Bojana iz igraonice "Kod zidića" daju vaučere za proslavu bitnog događaja, krštenja ili rođendana, možda čuvanja dece.
I tako, kažemo da ćemo se družiti tri sata, pa preteramo, jer nam je lepo, jer radimo dobru stvar i baš nas briga za vreme sve dok trudnice uživaju.
Drage trudnice, pravimo pauzu u toku leta, ali čim budemo zakazali novu radionice, čuće se na sva naša zvona. U međuvremenu, šaljite svoje prijave na INFO@DECJISAJT.RS

Na kraju nam preostaje da se zahvalimo Folic Plus-u što je omogućio ove divne radionice.
 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno